З'явилася інформація, що в Україні за 2019 рік покінчили життя самогубством 111 дітей. Більш того, кожна сьома спроба суїциду спостерігалася у дітей, які молодше 10 років. Про це повідомив заступник генерального прокурора Гюндюз Мамедов під час зустрічі з уповноваженим українського президента з прав людини Миколою Кулебою.

Гюндюз Мамедов

Так, Мамедов стверджує, що понад 90% кримінальних проваджень закриті і на даний момент Офіс працює над повним перезапуском системи захисту прав маленьких українців.

"Я вже не кажу про приклади буллінга, кіберзлочинності, порнографії, про дітей на окупованих територіях і в "сірій" зоні. Все це показує нам, що захист дітей не був на порядку денному. Ми будемо це принципово і кардинально змінювати", - зазначив він.

Слід також зазначити, що робота ведеться в декількох напрямках - від розробки стратегії з використанням кращих світових практик та ролі прокуратури в цих процесах до реалізації пілотних проектів з медіації та превенції. До того ж, обговорювалися формування повноцінної системи ювенальної юстиції з створенням спеціалізованого інституту, а саме-слідчих, адвокатів, суддів і прокурорів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

111 дітей покінчили життя самогубством в 2019 році

Нагадаємо, чого не потрібно робити для того, щоб не зашкодити власній дитині і сформувати з нього повноцінну особистість.

Як повідомляв портал "Знай.ua", поліція знайшла немовля в поліетиленовому пакеті в кімнаті гуртожитку в місті Олешки Херсонської області.

Також "Знай.ua" писав, що на Львівщині неповнолітня дівчинка отруїлася неякісним алкоголем.