Всесвітній день водно-болотних угідь

Кожен рік в цей день проводять заходи, які зроблені, щоб звернути увагу громадськості та уряду всіх країн світу на те, на скільки цінні водно-болотні угіддя, щоб підтримувати сталий розвиток нашої планети. Вперше цей день відзначили в 1997 році.

День бабака

Настільки популярне традиційне для Канади і США народне свято відзначають щороку 2 лютого. Канадці і американці спостерігають за поведінкою бабака, який вилазить зі своєї нори. Так можна дізнатися, чи скоро буде весна. Якщо день опиняється хмарним, то бабак не побачить свою тінь, він спокійно виходить, що віщує швидке закінчення зими. А якщо навпаки на вулиці сонячно, то бабак, побачивши свою тінь, сховається назад у нірку. Тоді всіх чекає ще 6 тижнів зими. Для цього дня в деяких містах навіть проводять цілі фестивалі в честь бабака. Такі свята завжди збирають безліч туристів.

Стрітення Господнє у західних християн

Це дуже важливе свято, яке встановили на честь знаменної події для всіх християн – зустрічі (в слов'янському – стрітення) Дитятка Ісуса і праведного старця Сімеона в Єрусалимському Храмі. Це сталося на 40-й день після Різдва, тому католики і відзначають це свято 2 лютого. У православ'ї він буде пізніше.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Православні свята:

  • День пам'яті преподобного Євфимія Великого.
  • Мучениць Інни, Пінни і Римми.

Єфімов день

Євфимія Великого називали Благодушним і Схимником, він жив у 5 столітті і вважається одним із засновників чернецтва. За народними прикметами, якщо в цей день мете заметіль, то і весною буде хуртовина. Також сьогодні багато уваги приділяли поведінці домашніх тварин: якщо кішка скребла підлогу, а кури крутили хвостами, то слід чекати хуртовини.

Іменини в цей день

Юхим, Захар, Інна, Лаврентій, Лев, Павло, Римма, Семен.

Нагадаємо, Aliexpress зупинив поставки товарів з Китаю через смертельний коронавірус.

Як повідомляв Знай.ua у лютому в життя українців багато в чому зміниться – від погоди, до тарифів.

Також Знай.ua писав, в Україні з'явиться популярний лоукост, подорожі стануть набагато дешевші.