Шахраї в Україні вигадали новий спосіб обману українців. Без відома людини з банківської картки можуть списати велику суму нібито за надану послугу. Своєю сумною історією поділилася журналістка Катя Богуславська на своїй сторінці в Facebook.

Дівчина розповіла, що вранці виявила, що з її картки Приватбанку списали 7 тисяч гривень за "манікюр". Шахраї вкрали три рази по 1000 гривень і двічі по 2000. При цьому жодних повідомлень про підтвердження платежу або про списання грошей Катя не отримувала.

Журналістка заблокувала карту, як тільки помітила списання. При цьому шахраї вже після ще двічі намагалися списати у неї гроші.

ПриватБанк, фото: Політека
ПриватБанк, фото: Політека

Вже пізніше дівчина з'ясувала, що не єдина постраждала від шахрайства. Журналістка написала заяву в поліцію, а також в сервісну підтримку Way for Pay. Там з'ясувалося, що гроші були списані на користь Kabanchik.ua - сервісу пошуку фахівців для побутових завдань.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Дівчина зайшла на свій профіль на "Кабанчика" і побачила, що невідомі повністю змінили всі дані про неї, проте залишили підв'язаних карту. Так, рано вранці вона нібито створила кілька завдань на "френч з виїздом, корекція і гель лак" і ще кілька "манікюрних завдань", які виконала якась "Світлана П.", отримавши оплату.

З'ясувалося, що в бланках про оплату Way for Pay був вказаний її старий електронну адресу, саме до нього і вдалося отримати доступ зловмисникам.

Виявилося, що зловмисники зламали цю пошту і змогли увійти в сервіс "Кабанчика", списавши через нього 7000 гривень за неіснуючу послугу.

Нагадаємо, ПриватБанк скасовує кредитні ліміти українців без попередження.

Як повідомляв Знай. ua, Приватбанк буде збирати комісію за платежі у вечірній час.

Також Знай. ua писав, що українців будуть кредитувати за новою схемою, але отримати гроші пощастить не кожному.