В Приватбанку знову наступають зміни, які боляче вдарять по зручності і платоспроможності українців. Найбільша фінансова установа вирішило починаючи з липня 2019 року зупинити сервіс iPay, яким звикла користуватися левова частка українців. Про зміни повідомляє видання Політека.

Причина в тому, що ПриватБанк пропонує українцям новий сервіс miniPOS. У банку впевнені, що iPay нікому не потрібен – і це незважаючи на те, що сервісом користується кожен другий представник малого і середнього бізнесу. Послуга дозволяла підприємцям приймати безконтактні платежі за банківськими картками за допомогою смартфонів.

Як пояснили в Приватбанку, сервіс вирішили скасувати тому, що не у всіх в телефоні є функція, яка дозволяла перетворити гаджет в POS-термінал.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Коломойський сподівається повернути ПриватБанк: оскаржив у суді націоналізацію, суд дав 10 днів на збір доказів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Колишні власники "Приватбанку" Ігор Коломойський Геннадій Боголюбов, а компанія Triantal investments LTDзвернулися Господарський суд Київ з позовом про визнання націоналізації банку недійсною. Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

У своєму позові вони просять визнати недійсним договір купівлі-продажу акцій публічного акціонерного товариства "Приватбанк" в частинах, що стосуються прав та інтересів позивачів. Однак, сам договору вони не додали до матеріалів справи.

Щоб зібрати потрібні докази, позивачам дали 10 днів. Зараз же судді залишили позовну заяву без руху.

Варто відзначити, що в грудні 2018 року у Високому суді Лондона було винесено офіційне рішення по справі за позовом "Приватбанку" до його екс-власників. Тоді судді дозволили банку оскаржити рішення суду першої інстанції в питанні юрисдикції.

Суд визнав, що банк став жертвою масштабних шахрайському дій, але прийшов до висновку, що не має юрисдикції для розгляду позову банку проти його колишніх акціонерів.

Нагадаємо, Україна знову судиться з Коломойським:Національний банк подав в Швейцарії судовий позов проти колишнього власника "Приватбанку".

Як повідомляв портал Знай.uа Господарський суд Києва задовольнив позов ТОВ "Акватера" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова в Приватбанку і стягнув 24,8 мільйона гривень.

Знай.uа писав третейський суд в Гаазі виніс рішення на користь Приватбанку у справі проти держави-агресора Росії по експропріації активів банку анексованому Криму.