Господарський суд Києва задовольнив позов ТОВ "Акватера" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова до ПриватБанку і стягнув 24,8 мільйона гривень.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відповідно до судових документів компанія олігархів передала в іпотеку для НБУ нерухоме майно в якості забезпечення боргових зобов'язань Приватбанку перед Нацбанком за кредитом рефінансування.

Відзначається, що компанія сплатила Нацбанку 24,9 млн грн (в обсязі забезпечених зобов'язань за іпотечним договором) і звернулася в "Приват", зажадавши у нього повернути виплачені НБУ гроші, також замінити кредитора в зобов'язанні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Відповідно до оприлюднених документів ПриватБанк тоді цю вимогу не виконав, а компанія звернулась до суду.

У свою чергу суд прийшов до висновку, що "Акватера" на законних підставах виплатило НБУ 24,9 млн грн в рахунок погашення частини боргу ПриватБанку, тому має право вимагати у фінустанови відшкодування сплаченої суми.

Разом з тим варто відзначити, що через послугу кредиту безпроцентної позики на 30 днів держбанк "ПриватБанк" потрапив у гучний скандал. Так, клієнт узяв дуже багато грошей і погасив основну суму кредиту не доплативши 10 гривень. У підсумку клієнт отримав пеню на всю суму кредиту.

"За грудень з кредитної карти було використано 4628 гривень. В січні (до 25 числа) покладено на карту 4618 гривень. В результаті 1 лютого нараховано відсотків 303 грн. В Приват24 було вказано, щоб не отримати нарахування відсотків вам треба внести ще 10 грн, на що я просто не звернув уваги, адже думав що відсотки нарахуються на непогашену суму. Але відсотки нарахували з 1 грудня на всі 4628 грн", - розповів клієнт Максим Шевченко.

Клієнт висловив своє обурення щодо таких правил погашення кредиту, але в той же час він погодився, що й сам винен у такому розкладі справ.

"Якщо я не розумів таких умов я сам винен, все одно ситуація схожа на шахрайство і обман клієнта", - заявив Шевченко.

У свою чергу представник "Приватбанку" прокоментував дану ситуацію.

"У разі, якщо Ви не погашаєте до 25 числа суму заборгованості в минулому місяці повністю, пільговий період не діє, і на всю суму заборгованості нараховуються відсотки з дати початку використання кредитних коштів", - зазначили в банку.

Нагадаємо, ПриватБанк креативно відповів на скаргу клієнта.

Як повідомляв "Знай.ua", суд зобов'язав Нафтогаз виплатити Коломойському 100 мільйонів.

Також "Знай.ua" писав, що українцям дозволили не платити за комуналку перед виборами.

Як Коломойський "кидає" партнерів і тікає від ФБР