Український уряд зобов'яже "Нафтогаз" забезпечити домогосподарства газовими лічильниками. І ще плюс до добрих новин, компанія поставить прилади обліку за свій рахунок.

Прем'єр вважає, що відповідальність за забезпечення населення газовими лічильниками лежить на плечах виробників і постачальників газу. Про це заявив Володимир Гройсман під час чергового засідання Кабміну.

газ
газ

"Одним з пунктів рішення, яке ми сьогодні приймемо, буде рішення про те, щоб рекомендувати "Нафтогазу України" забезпечити всіх громадян України безкоштовними лічильниками", - заявив прем'єр.

Мінекономрозвитку у фінансовому плані НАК передбачити відповідні кошти. Гройсман додав, що встановлення безкоштовних лічильників повинно пройти в мінімальні терміни. Однак, з приводу зниження тарифів прем'єр не сказав жодного слова.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нафтогаз
Нафтогаз

"Я вважаю, що це абсолютно справедливо. І тоді ми будемо точно знати, хто скільки виробляє газу, куди постачає і хто скільки споживає", - зазначив міністр.

А ось 12 грудня Кабінет Міністрів прийняв рішення перевірити всі облгази в країні. Причиною перевірок в уряді називають "нарахування облгазами додаткових платежів" за спожитий населенням газ.

"Їх треба всмажити по перше число, тому що монополісти вже сіли на голову і спустили ноги", - сказав раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг заборонила операторам газорозподільної системи проводити донарахування у платіжки за природний газ.

Варто нагадати, що початок року всі українці пам'ятають відмінно. Не так за новорічним ялинкам та мандаринам, як за "драконівськими" рахунками за газ, де тарифи виявилися завищеними як мінімум в три рази. Квитанції з незрозумілими цифрами прийшло сотням тисяч клієнтів облгазів без лічильників.

У "Нафтогазі" заявляють, що це була передвиборча провокація з боку газових посередників. Глава Міністерства соціальної політики Андрій Рева закликав українців не платити за цими "фейковим" квитанціями, а платити за газ за колишньою нормою. Це стосується виключно тих, у кого не встановлено прилад обліку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці, які не мають газових лічильників, шоковані цифрами, які побачили в платіжках за січень 2019 року. У повідомленні йдеться, що у січні люди отримали в три рази більше за рахунки, ніж за попередні періоди. Це сталося через відсутність нових норм по споживанню газу, пояснили в "Нафтогаз".

Нагадаємо, від них залежить здоров'я і життя українців: що потрібно знати про облгази.

Як повідомляв Знай.uа Коломойський відсудив у "Нафтогазу" $4 мільйони: на каву вистачить.

Знай.uа писав, суми в платіжках українців виросли в три рази, "Нафтогаз" шукає крайніх.