Завтра, 5 лютого, над Україною запанує циклон Petra. Саме він спричинить складну погоду в Україні. Метеорологічних явищ буде - з головою. Про це повідомила відомий синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у facebook.

Погода від Діденко, фото скріншот з facebook

Так, за прогнозом синоптика, сильний сніг, сильний дощ (залежить від температури повітря), сильний вітер, налипання мокрого снігу, хуртовини, ожеледиця завтра візьмуть українців у кроговорот.

Синоптик прогнозує, що найсерйозніші циклонічні події розгорнуться у центральних областях, на Сході та Півдні України, на Прикарпатті, Закарпатті та, власне, Карпатах. На Півночі України та значній частині негірського Заходу очікується лише сильний штормовий вітер та опади максимум помірні або й невеликі. Циклон туди не дотягне - чарів нашої Petra аж так далеко не вистачить.

Погода від Діденко, фото з facebook

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

"Температура повітря завтра вдень в Україні передбачається невисокою, від 1 морозу до 3 тепла. На Півдні ще втримаються вищі градуси, +5+10, проте вже 6-го лютого й там похолодає", - зауважує синоптик.

Погода від Діденко, фото з facebook

У Києві, за словами синоптика, стосунки з циклоном будуть неординарними. Сильний штормовий вітер 5 лютого спровокує дощ та мокрий сніг, вранці - мокрий сніг, сніг, циклон погосподарює все ж у Києві, проте вже в другій половині дня циклон потягнеться південніше, тому й з столиці опади взагалі відсунуться.

До кінця тижня похолодання в Україні посилиться, нас чекають навіть до -10 градусів й нижче. Зима рятує свою репутацію усіма доступними засобами.

Нагадаємо, що лютий помінявся місцями з квітнем? Погода встановила одразу два рекорди.

Як повідомляв портал Знай.uа, скажена зима влаштує триденний марафон у лютому, коли чекати негоди.

Також портал Знай.uа писав, що Грета Тунберг виступила в Давосі з посланням до людства: "Залишилося 8 років, щоб врятувати планету".