Цієї зими аномальна погода на території України встановлює температурні рекорди один за одним. Такого не було ще за всю історію метеоспостережень. Так, у столиці 2 лютого температура повітря побила два рекорди. Після обіду стовпчики термометрів піднялися до + 10,7°. А це більше, ніж було у 2002 році. Середньодобова температура також перевищила рекордний рівень.

Про результати теплої зими в Україні повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Погода, фото freepik
Погода, фото freepik

За інформацією метеорологів, після полудня стовпчик термометра у Києві сягнув + 10,7°. А це на 1,4° вище від попереднього максимального значення температури для цього дня, зафіксованого у 2002 році.

Також зросло значення середньодобової температури. 2 лютого вона становила + 7,9°. Це другий рекорд – на 1,6° тепліше, ніж було 18 років тому.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Погода, фото freepik
Погода, фото freepik

"За кліматичною нормою таке значення відповідає температурі кінця першої декади квітня", – йдеться в повідомленні.

Погода в Україні, фото: Наталка Діденко Facebook
Погода в Україні, фото: Наталка Діденко Facebook

Таким чином, вплив потужного атлантичного циклону відчуває і вся Європа. За прогнозом синоптика Наталки Діденко, у вівторок в Україні триватиме зниження температури повітря: проти сьогоднішніх +5+12 градусів завтра очікується +2+8 градусів.

За словами синоптика, дощ, періодично з мокрим снігом, пройде на Заході, також невеликі опади ймовірні у східних областях. Більшість території України завтра належатиме сухій повітряній масі, хіба що часом з туманами. А ось 5 лютого, в середу, в Україну ввірветься справжній південний циклон.

Нагадаємо, що в 2019 році Світовий океан нагрівся до рекордної позначки.

Як повідомляв портал Знай.uа, через глобальне потепління 85% усіх виноградників у світі можуть опинитися в зоні ризику.

Також портал Знай.uа писав, що Грета Тунберг виступила в Давосі з посланням до людства: "Залишилося 8 років, щоб врятувати планету".