З 4 лютого погода в Україні різко змінить напрям. Через погіршення погодніх умов - хуртовини та сніг до 40 см оголошено штормове попередження. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, посилаючись на дані Укргідрометцентру.

Дані свідчать, що шалена стихія спричинить порушення та припинення руху транспорту на дорогах і вулицях, ускладнить роботу підприємств енергетики та комунального господарства. Тож українцям рекомендують заздалегідь продумати свої маршрути у ці дні.

Зима, фото: pexels
Зима, фото: pexels

За прогнозом Укргідрометцентру, вдень 4 лютого на Закарпатті, Прикарпатті значний дощ і мокрий сніг, вночі 5 лютого сильний сніг (приріст снігового покриву 10-20, в горах 35-40 см); пориви вітру 15-20 м/с (в горах 25 м/с), хуртовини, на дорогах снігові замети, ожеледиця.

"5-6 лютого в центральних областях значний сніг, у східних областях значний сніг з дощем, у південних областях значний дощ з переходом в мокрий сніг, утворення снігового покриву висотою 10-15 см; місцями ожеледь і налипання мокрого снігу", - сказано в повідомленні .

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Погода в Україні, фото: Сегодня
Погода в Україні, фото: Сегодня

Крім того, оголошено штормове попередження - пориви вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с, хуртовини; на дорогах ожеледиця; в Кіровоградській і Дніпропетровській областях сильний сніг, утворення снігового покриву висотою 20-25 см, снігові замети.

Нагадаємо, що лютий помінявся місцями з квітнем? Погода встановила одразу два рекорди.

Як повідомляв портал Знай.uа, через глобальне потепління 85% усіх виноградників у світі можуть опинитися в зоні ризику.

Також портал Знай.uа писав, що Грета Тунберг виступила в Давосі з посланням до людства: "Залишилося 8 років, щоб врятувати планету".