Відомий український режисер-аніматор Олег Педан пішов із життя у день свого народження. Йому було 60 років. Уродженець Дніпропетровська Олег Педан помер у Києві 2 лютого 2020 року. Про смерть художника повідомив голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач.

Причиною смерті Олега Педана стала важка і досить швидкоплинна хвороба. Його колега Ірина Сергєєва зазначила, що режисер "пішов загадково: 02.02.2020 року о 22 годині 20 хвилин, у день народження, рівно 60 років".

Олег Педан, фото: vgolos.com.ua
Олег Педан, фото: vgolos.com.ua

"Я завжди захоплювалася його фантазією і майстерністю. Мені було дуже комфортно і цікаво з ним спілкуватися і працювати. Це непоправна втрата... 2 лютого 2020-го, о 22.20 нам всім радили загадувати бажання. Невже Олег загадав полетіти в небеса саме в той момент?" - дивується Ірина.

Олег Педан був режисером, сценаристом, ляльковим майстром, переможцем Міжнародного кінофестивалю анімаційних фільмів "Крок". Серед його знаменитих лялькових анімаційних стрічок "Будиночок для равлика", "Нікого немає вдома", "Ключ", "Світла особистість" та інші.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників
Показати ще

Олег Педан, фото: facebook.com/sergiy.trymbach
Олег Педан, фото: facebook.com/sergiy.trymbach

Нагадаємо, раніше померла єдина жінка, яка очолювала Верховну Раду

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Дніпропетровщині водій шкільного автобуса помер просто за кермом, дітей збирали на дорозі

Також "Знай.ua" писав, що помер перший міністр юстиції України, чим був відомий Віталій Бойко