У ніч на понеділок, 3 лютого, пішла з життя Валентина Шевченко – ексголова президії Верховної Ради УРСР.

Валентина Шевченко була єдиною жінкою, яка коли-небудь очолювала Верховну Раду Української РСР.

Пані Валентина серйозно хворіла і проходила лікування в клініці "Феофанія". Вона померла на 85 році життя, не дожвши до свого дня народження трохи більше місяця.

Поховають Валентину Шевченко на Байковому кладовищі поруч з її чоловіком. А прощання з нею відбудеться 6 лютого, на території лікарні "Феофанія".

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Зазначимо, що Валентина Шевченко народилась 12 березня 1935 року в Кривому Розі. Шевченко чотири роки (1969 – 1972) працювала заступником міністра освіти УРСР. З 1972 по 1975 роки – була заступником голови в Українському товаристві дружби і культурних зв’язків із зарубіжними країнами.

Протягом 10 років Шевченко працювала заступником голови президії Верховної Ради УРСР. У 1985 році в 50-річному віці вона очолила Верховну Раду УРСР.

Після розпаду СРСР Валентина Шевченко пішла з політики. Останніми роками вона мало з’являлась на публіці та не давала інтерв’ю.