З початку 2020 року в Києві захворюваність грип та ГРВІ раптово зросла на 26,1%. Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

"В цілому інтенсивність епідемічного процесу знаходиться на низькому рівні, який не вимагає введення додаткових заходів, і нижче базової лінії на 39,2%. Дітей захворіло – 9130 (зростання на 35,6%), дорослих – 4640 людини (зростання на 10,8%)", - вказується в повідомленні.

Також зазначається, що захворюваність серед дітей зросла на 46% – 4190 випадків, до лікарні за п'ятий тиждень цього року з грипом потрапили 290 людей, з них 229 – діти.

Грип, Слово і Діло
Грип, Слово і Діло

На сьогодні в Києві освітній процес призупинено в 120 навчальних закладах. У 90 школах повністю і в 30-ти – частково.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У мерії уточнили, що керівники навчальних закладів мають право повністю або в окремих класах призупиняти навчальний процес за відсутності 20% від загальної кількості учнів через захворюваність на грип та ГРВІ.

Нагадаємо, Україна вже перевищила епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ на півтора відсотка.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Китаї, в південно-західній провінції Хунань, на одній з ферм стався спалах "високопатогенного" пташиного грипу штаму H5N1.

Також портал Знай.uа писав, як в Україні будуть протидіяти коронавирусу з Китаю.