У Харківській області дитина стала жертвою гриппу. Про це повідомляє прес-служба Харківського обласного лабораторного центру Моз.

"На поточному тижні зареєстрований лабораторно підтверджений летальний випадок від грипу у дитини до року, жительки Сахновщинського району", - сказано у повідомленні.

Як повідомляють медики, дитині було всього 7 місяців. Немовля підхопило грип 6 грудня, а загинуло 21 грудня.

лікарня
лікарня

Батьки не зверталися до медиків тому, що вели асоціальний спосіб життя. Мати вживала алкоголь.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За фактом смерті крихітки слідчими відкрито кримінальні провадження за п. 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ст. 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України.

Лікарня
Лікарня

Раніше повідомлялося, що днями під Одесою помер 7-місячний хлопчик. Нещастя сталося в Овідіопольському районі, причиною смерті стала гостра респіраторна інфекція. Батьки за допомогою до медиків не зверталися.

Це третя смерть від грипу і ГРВІ в Україні. Раніше у Харкові померли 9-річна дівчинка і 62-річна жінка. Для обох смертельним став вірус грипу типу А.

лікарня
лікарня

В Україні спостерігається зростання захворюваності на грип і ГРВІ, але епідемії поки немає. Епідемічний поріг перевищено лише на 1,8 відсотка. Така ситуація типова і очікувана, - розповідає Оксана Артемчук з Центру громадського здоров'я МОЗ України.

Варто нагадати, що в Україні три тижні активно циркулює вірус A Сінгапур H3N2.

"Під час новорічних свят рівень захворюваності спаде, оскільки люди роз'їжджаються по домівках. Це своєрідний обмежувальний захід, який направить захворюваність на спад. Але потім українці знову вийдуть на навчання або роботу, що може спровокувати збільшення кількості хворих", - застерігають медики.

Нагадаємо, за останню добу захворюваність на грип трагічно закінчилася для двох людей у Києві.

Раніше Знай.ua писав про те, що Києві за добу від гриппу померли дві жінки.

Також Знай.ua повідомляв, що вакцинація - найкращий спосіб уберегтися від грипу під час епідемії.