За останню добу захворюваність на грип трагічно закінчилася для двох людей у Києві.

Протягом доби у столиці від грипу померли дві людини. Про це повідомила завідувачка кафедри інфекційних хвороб НМУ ім. А. Богомольця, заслужений лікар України, професор Ольга Голубовська на своїй сторінці в Facebook.

"Ось почалося... У нас в клініці вже дві смерті від грипу за добу, у всіх грип типу А. Він був підтверджений швидкими тестами, клінічна картина відповідала діагнозу", - написала Ольга Голубовська.

За словами медика, обидві померли жінки перебували у групі ризику, так як обоє мали цукровий діабет. При цьому в однієї з померлих його виявили тільки при надходженні в лікарню. Пацієнти звернулися за допомогою на п'ятий день хвороби.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"Основне саме важке ускладнення сьогоднішнього грипу - важкі позагоспітальні вторинні пневмонії", - зазначила Голубовська.

Як повідомлялося раніше, в сезоні 2018-2019 епідемія грипу буде значно агресивнішою, ніж у минулому. Основним збудником грипу очікується вірус Singapore (H3N2). Він частіше викликає грип у дітей, а у літніх людей частіше бувають ускладнення. Це той вірус, який призводить до пневмони і летальних наслідків серед людей похилого віку. У зоні ризику вагітні, а також люди з ожирінням, цукровим діабетом, бронхіальною астмою і іншими хронічними патологіями.

Нагадаємо, Супрун дала убивчий прогноз: який смертельно небезпечної хвороби не уникне кожен шостий українець

Уляна Супрун попередила українців про ризики інсульту. Вони зростають, якщо не лікувати гіпертонію, ожиріння і миготливу аритмію

Як раніше повідомляв "Знай.uа" На Україну насувається страшна епідемія: досвідчений лікар розповів, як уберегти себе і близьких

За словами медика, вакцинація зможе захистити на 50-60% від хвороби і значно ефективніше знизити ризик ускладнень після настання захворювання (на 70% захищає від ускладнень і на 90% — від смерті).

Також "Знай.uа" писав, що Скільки грошей виділили на здоров'я українців у 2019 році: ці цифри змушують замислитися

Стало відомо, що базовий тариф на оплату послуг первинної медичної допомоги на 2019 складе 370 гривень в рік на людину, також будуть застосовуватися вікові коефіцієнти.