В Україні активно впроваджують реформи у всіх галузях. Так, стеденти з нетерпінням чекають, коли замість традиційної стипендії вони зможуть отримувати повноцінну заробітну плату. Заступник міністра освіти Єгор Стадний у інтерв'ю радіо НВ розповів, що чекає на студентів та університети згідно з новим законом про вищу освіту.

В рамках дуальної освіти найважливіше для студентів нововведення - в Україні студенти отримуватимуть більше практики та заробітну платню за виконану роботу.

День студента: источник: kanalukraina.tv
День студента: источник: kanalukraina.tv

За словами посадовця, сьогодні дуальна форма освіти стане в один ряд з денною та заочною формами. Нова система передбачає отримання практики студентами до 70% від всього навчального процесу. І це дуже круто. Адже більшість роботодавців, беручи на роботу молодих людей, постійно питають про практику і досвід роботи. А де його взяти після навчання?!

"Університети отримали змогу разом з бізнесом запускати спільні освітні програми… В рамках дуальної форми освіти студенти отримують заробітну платню", – наголосив Єгор Стадний.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Тепер практика студента так само вписана в навчальну програму як і теорія. В міністерстві сподіваються, що дуальна форма освіти стане основною в українських університетах.

Для студентів багато видів робіт, euromag
Для студентів багато видів робіт, euromag

"Ми в міністерстві переконані, що через кілька років на деяких спеціальностях, особливо інженерних – дуальна форма здобуття вищої освіти стане основною", – зазначив він.

Нагадаємо, студенти створили будинок мрії на колесах, щоб подорожувати, не виходячи з дому.

Також портал "Знай.ua" писав, що в Україні масово закриватимуть університети, Новосад пояснила чому.