Колишні жителі міста Прип’ять, розташованого в декількох кілометрах від Чорнобильської атомної електростанції і закритого після Чорнобильської катастрофи, приїхали до покинутого населеного пункту щоб відсвяткувати 50-ліття з дня заснування.

Про це повідомляє телеканал Euronews.

Прип’ять було засноване 4 лютого 1970 року для обслуговування АЕС. Щоб вшанувати пам’ять трагедії, а також привітати місто-привид, Чорнобильську зону відчуження відвідала делегація за участі виселених містян. Деякі з них не відвідували Прип’ять десятиліттями.

Населення міста було евакуйовано 27 квітня 1987 року.

Колишні жителі Прип'яті відсвяткували ювілей міста

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

До катастрофи на ЧАЕС, Прип’ять була молодим динамічним містом з населенням в майже 50 тисяч осіб, а середній вік мешканців складав всього 26 років. Прип’ять також відзначалася унікальним “трикутним” підходом до забудови, що передбачав комбінування будинків підвищеної та стандартної поверховості задля досягнення динамічного візуального ефекту.

У місті працювало 5 шкіл, 15 дошкільних закладів, два стадіони та велика кількість інших інфраструктурних об’єктів.

Зараз Прип’ять стала специфічною туристичною пам’яткою. В 2019 році місто-привид відвідало понад 100 тисяч туристів. Завдяки успіху телевізійного серіалу “Чорнобиль”, у 2020 році очікується вже понад 250 тисяч відвідувачів.

Нагадаємо, раніше астролог заявила про неминучість Чорнобильської катастрофи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Чорнобиль відроджується з попелу: в зоні відчуження влаштували новорічну "вечірку", - кадри з-під ялинки.

Також "Знай.ua" писав про те, як виглядає епіцентр Чорнобильської катастрофи зараз, відео.