Міністерство цифрової трансформації України провело презентацію мобільного додатку "Дія", покликаного зберігати всі необхідні документи в електронному вигляді.

У міністерстві заявили, що найближчим часом мають намір запустити в мобільному додатку "Дія" цифрові поліси для обов’язкового страхування відповідальності автовласників та електронний студентський квиток.

Про це розповів розробник мобільного додатка Мстислав Банік під час презентації мобільного додатка в Києві.

"Документ, над яким ми закінчуємо роботу і він буде готовий найближчим часом – це автоцивілка. Тож ми отримуємо три з трьох водійських документів у смартфоні, що дуже полегшить життя кожному водієві.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Другий документ, над яким ми працюємо, – студентський квиток … Вже дуже скоро будуть доступні майже 900 тисяч цифрових студентських квитків", – сказав Банік .

За словами Баніка, також Мінцифри розробляє цифровий паспорт у смартфоні (ID-картка і закордонний паспорт).

Крім того, розрпобник зазначив, що вже в березні додаток "Дія" припинить тарифікуватися мобільними операторами.

"Де б ви не знаходилися, якщо на рахунку є хоча б одна копійка і 1 Мгб трафіку – Дія буде доступна на всі 100%," – сказав розробник.

Банік додав, що в планах до кінця 2020 року отримати 10 млн активних користувачів програми Дія.

Нагадаємо, у четверр, 6 лютого, Зеленський представив додаток "Дія" для документів у смартфоні