На дорогах України з'явилися нові знаки – "Зелена хвиля".

Так, у Києві з 6 лютого вони будуть вказувати на швидкість руху для проїзду на всі зелені світлофори. Проте, виявилися розраховані вони не на всіх, а лише для "ідеальних умов".

Щоб цей знак почав діяти, необхідно їхати лише на зелений, на смугах руху не повинен бути припаркований транспорт, а також потрібно дотримуватися певної швидкоті та встановленої правилами дистанції.

Експерти говорять і про небезпеку "Зеленої хвилі" в Україні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

З нашою культурою водіння "Зелена хвиля" може перетворитися... ну, як завжди у нас на світлофорах – йому горить червоний, а він виїжджає на перехрестя – пояснив експерт з безпеки дорожнього руху Олександр Крижановський

У той же час, комунальники сподіваються, що нові знаки простимулюють водіїв не порушувати правила для того, щоб заощадити час.

Нагадаємо, українські автомобілісти вирішили висловити протест уряду країни вельми оригінальним способом.

Як повідомляв портал Знай.uа, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розраховує на початок масштабного будівництва доріг з 1 березня 2020 року.

Також портал Знай.uа писав, що український уряд схвалив перелік доріг у країні, які підлягають відновленню в 2020 році.