Міністр енергетики Олексій Оржель розказав у Верховній Раді, що незалежний регулятор вважає за доцільне надання знижки на платежі за транспорт газу для тих домогосподарств, що підключені до газотранспортної мережі, але не користуються відповідною послугою.

Оржель також наголосив, що кабмін не чинив тиску на незалежного регулятора.

"По платіжках. У даному випадку приймалось рішення незалежним регулятором. Уряд не тисне на незалежного регулятора. Але зараз відбувається діалог про те, що люди, які не користуються газопостачанням, але все-таки мають у будь-який момент скористуватись ним, вони будуть отримувати меншу ціну на транспортування. Тобто, в рамках регулятора відбувається ця робота", - пояснює міністр.

Міністр енергетики Олексій Оржель

Проблема, яку зазначив Оржель, пов'язана з розмежування тарифікації за спожитий газ та за його транспортну складову. Оскільки підтримання інфраструктури останньої мало залежить від обсягів споживання, такі платежі вирішили виокремити.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Раніше в уряді рекомендували людям, які підключені до газу але не користуються ним, розірвати договори з постачальником послуг задля економії.

Нагадаємо, раніше українцям прийшли подвійні платіжки за газ, виправдання Гончарука - не рятують.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям спростили схему субсидій через подвійні платіжки за газ.

Також "Знай.ua" писав, що після подвійних платіжок за газ українцям показали, як рахувати тариф на "розподіл".