Незважаючи на досить жорстку реакцію українців щодо поділу платіжок прем'єр Олексій Гончарук спробував пояснити, в чому, власне, справа. За словами глави Кабміну, такі маніпуляції не мають вплинути на сукупну вартість платежу.

Також прем'єр пояснив, чому українці отримали дві платіжки за газ і окремо за його транспортування. Про це стало відомо завдяки повідомленню в Telegram-каналі прем'єра Гончарука.

Олексій Гончарук, фото: apostrophe.ua
Олексій Гончарук, фото: apostrophe.ua

За словами глави уряду, плата за транспортування завжди існувала, але вона входила до загального тарифу. В даний час оплату за транспортування відокремили, щоб у разі необхідності була можливість вільно змінювати постачальника. А це — європейські правила ринку і боротьба з монополіями.

Платіжки за газ, скріншот: 5.ua
Платіжки за газ, скріншот: 5.ua

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Незважаючи на поділ тарифу на дві частини, сукупна вартість двох платіжок (на газ і транспортування), які надійшли українцям в січні, все одно менше, ніж минулого року в одній платіжці", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, губернатор Одещини Куций "пограбував" Гончарука і засвітив "трофей" на всю Україну.

Як повідомляв Знай.uа забула, куди вставляти — депутатка осоромилася просто на голосуванні в Раді, кумедне фото.

Знай.uа писав, ліхтарі Кличка в Маріїнському парку "втомилися" слідом за мостами, схему на мільйони показали одним фото.