Міжнародний день стоматолога

Цей день стає все більш популярним в різних країнах. Насправді стоматологи були ще дуже давно, навіть відомий інструмент, який схожий на бормашину, а зробили його 9 тисяч років тому. Це відкриття зробили французькі та американські вчені.

День святого Маруна в Лівані

Святий Іоанн Марун – покровитель марунитів – жив в 4-5 століттях нашої ери. Він був патріархом Антіохії, і Сирії, згідно з переказами, і назвали його так через сирійський монастирь Марун на Оронті. Також Марун був єпископом Вотруна або Ботриса, а коли помер патріарх Феофан, то на престол патріарха Антіохії обрали його, але тільки марунити.

Королівська регата

Вперше цей захід в Австралії відбувся в 1838 році і досі стає все більш популярним. Регата триває три дні – починаючи з суботи та закінчуючи понеділком. І в понеділок встановили національне свято. Для цього заходу на річці Дервент навіть зупиняють судноплавство. Серед змагань: гребля, водні лижі, плавання, плавання під вітрилом, човнові гонки. І обов'язково кожен рік обирають «Міс Регату».

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Винний фестиваль в Марльборо

Жителі Нової Зеландії так пишаються своїми виноробними традиціями, що цей фестиваль для них практично національне свято. У Новій Зеландії це найбільший фестиваль вина, який проводять в Регіоні Марльборо на північному сході острова Південний. Щороку на фестивалі збираються любителі вина і гурмани з усієї країни та з-за кордону. Традиційно свято проводиться на території відомої виноробні Montana Brancott Estate.

Православні свята:

  • Перенесення мощів святителя Івана Златоуста.

Златоустів вогонь

Свято так називали, бо сьогодні дуже багато уваги приділяли домашньому вогнищу і навіть особливим чином розтоплювали піч, щоб відразу всі поліна загорілися. Тоді у сім'ї буде достаток і мир. Цього, звичайно ж, кожен хотів, тому сушили дрова заздалегідь.

Іменини в цей день

Дмитро, Іван, Петро.

Нагадаємо, скоро День святого Валентина, а значить пора вже готувати подарунок коханій.

Як повідомляв Знай.ua українці можуть отримати право на подвійне громадянство, але не поспішайте радіти.

Також Знай.ua писав, що краще садити в 2020 році і коли найкраще це зробити.