Англійська мова останнім часом стала дуже популярною, без її знання вже практично нікуди. Багато роботодавців вимагають від потенційних клієнтів знання щонайменше однієї іноземної мови на рівні вище середнього, а в дитячих садах проходять додаткові заняття для 4-5-річних малюків.

Уже в деяких приватних і державних компаніях вводяться уроки з англійської для персоналу і службовців. Але якщо у вас є бажання оволодіти мовою в домашніх умовах, це цілком реально.

Співбесіда і англійська, Фото з сайту Work.ua
Співбесіда і англійська, Фото з сайту Work.ua

Способи вивчення іноземної мови в домашніх умовах

Трохи раніше, багато хто пригадає були спеціальні щотижневі журнали «Єшко», в комплекті до яких йшла аудіопрограма на касетах. Для дітей випускалися легші журнали, для навчання з нуля. Вони до сих пір є на ринку, трохи удосконалилися, однак зараз багато, хто навчається на дому, вважають за краще качати додатки для своїх гаджетів і не купувати друковані видання.

З огляду на наш вік технічного прогресу і доступності інтернету, вивчати іноземні мови стає значно простіше. Можна, звичайно, вдатися до допомоги викладача і репетитора в навчанні, або вибрати онлайн-навчання. Воно також буває різним. Це можуть бути онлайн уроки по електронній пошті. Навчання відбувається в письмовому вигляді, без візуального контакту: викладач просто надсилає завдання і перевіряє їх, допомагає підтягти слабкі місця.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Способи вивчити англійську. Фото з сайту Английский язык
Способи вивчити англійську. Фото з сайту Английский язык

Приблизно той же алгоритм роботи з онлайн-тренером, але з ним відбувається візуальний контакт за допомогою різних програм Skype, Viber або спеціальні встановлені на сайтах програми.

Як правило, такі способи навчання платні, адже людина, яка буде навчати вас, повинна отримувати за те якусь вигоду, зарплату, а не просто витрачати свій час.

Але є також і безкоштовні варіанти вивчити англійську. Вони більше нагадують самовчитель, адже тут буде залежати все тільки від вас, і головне в цій справі наполегливість і бажання.

Розглянемо найпопулярніші програми для вивчення іноземних мов

Кращі навчальні програми на Android і IOS

Lingualeo - покори джунглі англійської

Ця програма розроблена для різних операційних систем (смартфона, планшета і комп'ютера). Є різні види тренувань, що дозволяють вивчити нові слова, розвинути читання, аудіювання, правопис. Платформа побудована з можливістю вибору різних форм навчання, у тому числі ігрова. Разом з барвистим символом-левеням легко і цікаво вчитися навіть малюкам. Додаток безкоштовне з платним контентом.

Lingualeo, фото з офіційного Блогу сайту
Lingualeo, фото з офіційного Блогу сайту

Duolingo

Програма також працює на різних пристроях, і дозволяє оволодіти навичками англійської, німецької, французької та іспанської мов. Досить зручний додаток, який дозволяє підтягнути граматику, вивчити нові слова і фрази, поліпшити переклади тексту. Прості завдання на кожен день по кілька хвилин можуть дати непоганий результат.

Поліглот 16 від Дмитра Петрова

Навчальна програма для початківців, складається всього з 16 уроків, кожному з яких в день потрібно буде приділяти близько 15 хвилин. Цей допоможе вам запам'ятати необхідний мінімум слів і граматичних правил для складання пропозицій і фраз, а також спілкування з носіями мови. Додаток безкоштовний.

Розмовляєте английською? Фото з сайту 1UL.RU
Розмовляєте английською? Фото з сайту 1UL.RU

Memrise

Вельми популярна програма для користувачів IOS, відгуки позитивні і оцінка 4,8 в рейтингу додатків. Платформа використовує картки як інструмент навчання. Має понад 150 мовних курсів і можливість вивчити 25 мов. Найкраще, що пропонує цей додаток, - нова методика, яка дозволить вивчити до 44 слів за одну годину за допомогою мемів!

Memrise, Фото з офіційного сайту
Memrise, Фото з офіційного сайту

BBC Learning English

Всесвітня служба ВВС створила гарну навчальну програму Learning English. Вони також створюють різні заходи і безкоштовні ресурси для студентів і викладачів англійської мови. У додатку зібрані матеріали з різних передач ТВ і радіо, вправи для вивчення граматичних правил, побудови речень і фраз, запам'ятовування нових слів.

Easy Ten

Безкоштовна програма містить англійські слова, дозволяє щодня поповнювати запас, тестувати рівень знань і стежити за своїм прогресом самостійно, вдосконалюючи рівень. Є інтелектуальний підбір слів, хороший розподіл за рівнем і тематикою. Вивчати потрібно буде по десять слів і закріплювати отримані знання за допомогою запропонованих вправ. Розробники запевняють, що за місяць ви зможете поповнити словникових запас найменше 300 новими словами.

Easy ten, Фото з сайту Лайфхакер
Easy ten, Фото з сайту Лайфхакер

Words від розробника Uilab

Ця програма неодноразово відзначалася, як найкраща в категорії освіта в Apps Store (але є версія і для Goggle Play). Вона побудована таким чином, щоб вивчення мови відбувалося впевнено. Тобто, якщо ви не запам'ятали якесь слово, і допустили помилку, воно буде неодноразово висвітлюватися до тих пір, поки не запам'ятається напевно. Є тут різні тести і завдання, щоб визначити найвразливіше місце у вашій англійській. У ньому ви зможете знайти близько 40 000 слів і більше 300 уроків. Однак недоліком є ​​той факт, що перші рівні і уроки безкоштовні, а далі - плати.

LearnEnglish Grammar

Хороші навчальні програми на телефон створюють British Council. В цьому йде упор на граматику різних рівнів - від новачка до просунутого користувача. Необхідно буде опрацьовувати вправи, відповідати на поставлені питання і практикуватися в побудові фраз, також безкоштовний додаток.

Англійська граматика, Фото з YouTube
Англійська граматика, Фото з YouTube

Rosetta Stone

Відмінний вибір для тих, хто хоче збільшити персональний запас англійських слів. У програмі йде заучування слів за допомогою асоціацій. Є цікава опція по визначенню якості вимовляємо вами слів. Це дуже корисно для відточування акценту і навички розмови англійською.

Voxy

Одна з кращих програм по вивченню англійської у реальному часі. Вона підлаштовується під ваші потреби: підготуватися до подорожі, співбесіди або знайомства з іноземцем. Оновлення приходять щодня і, як запевняють розробники, викладачами програми є саме носії мови.

Англійські слова. Фото з сайту TreeWords
Англійські слова. Фото з сайту TreeWords

Додаток Ремемба від російських розробників

Ця програма, спрямована на вивчення слів за допомогою карток. Користувачі відзначають, що в ньому імпонує мінімалістичний і не нав'язливий стиль карток, без малюнків. Таке додаток порадьте знайомим і рідним, які хочуть перевірити англійський словниковий запас і поповнити його, не приділяючи особливо багато часу цьому. Воно позиціонується як безкоштовне, але додаткові картки можна буде купувати за додаткову плату до 600 рублів.

English Grammar in Use

Програма від Кембриджського університету для швидкого поліпшення граматичних навичок. Вона дозволяє прекрасно вивчити правила вживання артиклів, іменників і неправильних дієслів.

Прикладна програма. Фото з сайту Milogy.net
Прикладна програма. Фото з сайту Milogy.net

15 тисяч найбільш уживаних фраз (15 000 Useful Phrases)

За допомогою цієї програми ми дізнаємося і вчимо цікаві фрази і вирази, які часто можна почути в живому спілкуванні, в професіях або певних ділових сферах.

WordBook

Прекрасний платний додаток з навчання. Це словник з 150 000 словами, а також можливістю перевірки та редагування орфографії і пошуку слів. Корисно, що використовувати його можна також і оффлайн.

Puzzle English

Найнеординарніша програма з відеопазлами і аудіопазлами. Вона насичена цікавими завданнями, які складаються в залежності від вашого рівня володіння англійською. Відзначимо, що вона безкоштовна і підходить для всіх ОС.

Anki

Ще один безкоштовний картковий додаток для ефективного вивчення іноземної мови. Можливість підібрати необхідний рівень і тематику навчання, велика база флеш-карток (до 6 000 готових колод) плюс можна додавати свої.

HalloTalk

Дуже корисний додаток для Android і IOS, за допомогою якого можна розмовляти з носіями мови - вчителями онлайн в режимі обміну повідомленнями. Тут можна писати, спілкуватися, редагувати і виправляти свої помилки.

Підсумок

В цілому зараз є маса програм по вивченню іноземних мов. Але хочеться сказати, що кожен вибирає те, що подобається йому і в залежності від рівня володіння мовою. Тому для досягнення позитивного результату вам доведеться трохи витратити часу, щоб підібрати відповідний додаток і програму для себе. А наші рекомендації, сподіваємося, стануть в допомогу.

Гарного дня! Картинка з сайту DetkiToday
Гарного дня! Картинка з сайту DetkiToday

І ось ще кілька порад, які допоможуть швидше вивчити англійську або іншу іноземну мову швидше.

Поради

  • Читайте інформацію, книги, новини, журнали та інше іноземною мовою.
  • Намагайтеся листуватися в інтернеті з іноземцями (навіть за допомогою перекладача для початку).
  • Слухайте іноземну музику одночасно читаючи текст і переклад, співайте пісні.
  • Дивіться фільми без перекладу і намагайтеся запам'ятовувати вимову героїв.
  • Не соромтеся говорити з носіями, навіть якщо ваша вимова далека до ідеалу.