Як відомо, наразі купити фальшиві документи в Україні, досить легко та й не дорого. Відтак, в мережі розповіли, як навчитися розрізняти справжні медичні довідки, та що загрожує за "липу" як медикам, так і самим пацієнтам.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Як відзначається, нині ж відповідні медичні довідки можна купити не виходячи з дому – ціна в Інтернеті вирує від 300 до 600. Звісно, що вартість залежить від самого відповідного папірця. До прикладу листок непрацездатності коштує всього 480 грн, і при цьому "продавець" сам підбере вам потрібний діагноз. Щоправда, варто бути готовим до того, що довідка може все ж відрізнятися від оригіналу:

  • На бланку, зазвичай, відсутні водяні знаки, хоча візерунок схожий.
  • Розмір бланка менший (вужчий), ніж у справжнього лікарняного.
  • "Биті" шрифти. Саме ця відмінність найбільше впадає в око, окрім цього, практично завжди відрізняється і сам папір.

Фальшиві документи

Також слід не забувати, що якщо роботодавець помітить "липову" довідку, то він має право спокійно звільнити працівника, або куди гірше, відправити документ в правоохоронні органи

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"У такому разі можна вже говорити про кримінальну відповідальність. Це ст. 358 Кримінального кодексу України… Йдеться про підробку документів, печаток, штампів та бланків. За це передбачається штраф 17 тис. грн, арешт на шість місяців або обмеження волі до двох років", - йдеться в повідомленні.

Також великі проблеми чекають і торговця меддовідками, щоправда, кримінальна відповідальність не дуже лякає їх, а відтак, сфера продажу фальшивих довідок в Україні процвітає.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше українцям на відео показали, як користуватися додатком "Дія".

Як повідомляв портал "Знай.ua", до кінця року в додатку "Дія" з'являться автоцивілка, студентський та паспорт.

Також "Знай.ua" писав як правильно користуватися документами у смартфтоні.