Віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров поділився на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook та на своєму Telegram-каналі першою статистичною інформацією про використання державного додатку для смартфонів “Дія”.

За словами міністра, у додатку “Дія”, що доступний для завантаження в App Store и Play Market, вже більше 310 тисяч авторизацій, понад 165 тисяч відображених водійських посвідчень і за 134 тисячі успішно відображених техпаспортів.

“Сервіс віддаленої верифікації працює. З часом, з вашою допомогою, доведемо конверсію до 100%”, - додав Федоров.

Додаток “Дія” має дозволити українцям перевести свої документи у цифровий формат. На даний момент підтримується лише технічний паспорт автомобіля та водійське посвідчення. Невдовзі до системи планують підключити студентські квитки, поліси автоцивілки і навіть паспорт громадянина України. Однак, з останнім документом є певні складнощі щодо реалізації, пов’язані з важливістю ID картки.

Активація документів у “Дії” відбувається за допомогою BankID через систему Національного банку України або ПриватБанку.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Додаток Дія

За словами президента Володимира Зеленського, мета діджиталізація - дозволити громадянам України взаємодіяти державою просто за допомогою смартфону. При цьому спектр можливостей має включати отримання всіх державних послуг і навіть голосування на виборах.

Нагадаємо, раніше українцям на відео показали, як користуватися додатком "Дія".

Як повідомляв портал "Знай.ua", до кінця року в додатку "Дія" з'являться автоцивілка, студентський та паспорт.

Також "Знай.ua" писав: "Дія", еПрописка, еМалятко: які електронні зміни чекають на українців у 2020 році і як ними користуватися.