Минулого тижня на YouTube з'явилося відео: люди заходять в ліфт, бачать на стіні величезний портрет Володимира Путіна і коментують це. Ролик швидко став вірусним, а в соцмережах його почали називати "найкращим соціологічним опитуванням".

Кореспондент Бі-бі-сі поспілкувалася з блогером Баширом Доховым, автором відео, і дізналася, коли воно було зняте, як виникла ідея і чи не були люди, що реагують на портрет, акторами.

Путін в ліфті, скріншот з відео

"Я стикався з негативом тільки в коментарях. Тобто він є від наших громадян Росії, деякі сприймають це як провокацію, як неповагу. А щоб мені хтось дзвонив з СКР або прокуратури - нічого", - зауважив автор.

За його словами, коментарі абсолютно різні: що це просто не зовсім правильний експеримент, тому що він показує, що люди зляться від того, що в їхньому під'їзді повісили який-небудь портрет. Мені пишуть: повісь свій портрет або портрет Навального, і отримаєш ту ж реакцію.

Деякі пишуть: люди, ви що, забули про 90-і, ви знахабніли? Різного роду коментарі, негативні є, їх відсотків 15-20. Їх меншість, але їх багато

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Автор повідомив, що зйомка велась, напевно, години три. Але ліфт ще вхолосту багато їздив, без кого-небудь. Може три, може трохи більше.

"Ліфт я додав, бо хотів довести це до абсурду. Тому що якщо б це просто було в якомусь холі, то люди б думали: ну, так, ну, живемо в такій країні. А ліфт - це вже просто абсурд-абсурд. Тому що портрет величезний, він практично на весь ліфт, і це вже доведено до якогось фарсу. Люди вже такі: ну, серйозно? Приблизно такий хід думки", - пояснює автор.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "О, еб тв*ю мать, что это за г*вно": як росіяни відреагували на Путіна в ліфті власного будинку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", найуспішніші сестри у світі: як йшли до світової слави Джіджі та Белла Хадід.