Часом бажання стати щасливим штовхає людину на неправильні дії, які ще більше гальмують ситуацію. Багато хто вважає, що можна відчути себе абсолютно щасливо, якщо відпустити все негативне і налаштуватися тільки на хороше. Це твердження може бути і правильне, але як же позбутися від негативу і налаштувати себе на абсолютне щастя? Саме цьому ми й присвятимо статтю.

З чого почати шлях до абсолютного щастя

як бути щасливим
як бути щасливим, http://aloha-plus.ru/

Хтось вважає, що можуть стати щасливими лише після здобуття повної фінансової незалежності. Але при цьому людина зовсім не думає, що багаті люди теж бувають нещасні. Звичайно, людина з грошима може собі дозволити більше розваг, ніж та, яка перебивається з копійки на копійку.

Але якщо так подумати, є багато розваг, які роблять людину щасливою, не вимагають великих вкладень. Сюди можна віднести зустрічі з друзями, виїзд на природу, прогулянки у парку, читання книги в спокійній обстановці, перегляд улюбленого фільму.

Звичайно, з точки зору фізіології, рівень щастя залежить від кількості певних гормонів: серотоніну, дофаміну і ендорфіну. Коли ці складові знаходяться в оптимальній кількості і співвідношенні, людина відчуває себе щасливою. Але я відчуваю, що придумати спосіб, як врівноважити рівень гормонів в організмі, значно складніше, ніж зробити прості дії, які підвищують рівень щастя.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Хочеш стати щасливим? Почни з себе ...

Перше, з чого потрібно почати, — це вивчення себе. Часом сімейне життя і постійний побут, не залишають часу на те, щоб сконцентруватися на особистих проблемах. І тоді людина просто не розуміє причину свого нещастя, тому як вона забуває про те, що робить її щасливою. Саме тому потрібно розібратися в собі, задатися питанням: «Чого я хочу, щоб бути щасливим?». Зрозуміти, які дії заряджають радістю, а які, навпаки, вводять в непроглядну тугу.

Вчені довели, що частіше нещасними виявляються люди, які відчули брак турботи. Деякі жінки і чоловіки старанно піклуються про оточуючих, щоб у підсумку отримати від них подяку. Але в житті часто так буває, що людина не отримує подяки, і тільки потім розуміє, що вся його турбота була ні до чого.

як бути щасливим
як бути щасливим, https://www.ukrinform.ua/

Тут потрібно зрозуміти головне: той, хто не вміє дбати про себе і робити себе щасливим, навряд чи зробить щасливою кохану людину.

Багато людей постійно намагаються порівняти своє життя з життям інших. І саме активний розвиток соцмереж ще більше посилює проблему. Там знайомі викладають фотки в нових речах, з відпусток, з новими пасіями та ін. І мимоволі можна почати заздрити оточуючим.

Пам'ятайте, в якому б статусі ви не знаходилися, завжди знайдеться той, хто успішніше, красивіше і багатше. Але не факт, що у знайомого, який зі сторінки у Фейсбуці хвалиться досягненнями, так все райдужно. Вам не побувати в його шкурі, як власне і йому в вашій. Саме тому, якщо хочеться себе з кимось порівняти, порівнюйте себе з самим собою, з тим, ким ви були недавній час тому.

Не прагніть бути тим, ким ви не хочете. Адже бути щасливим — значить, бути самим собою. Не намагайтеся стати шаблонним або людиною, яку всі будуть любити, але не прикрашайте, але й не вдавайте. І в той же час не намагайтеся зменшити свої досягнення.

Дехто настільки звикає носити маски, що часом навіть не можуть згадати, які вони насправді. А ще гірше намагатися підлаштувати свою поведінку і характер під нову дівчину або хлопця. Якщо кожному знайомому поставати в новому вигляді, наприкінці,, можна взагалі забути, хто ви є насправді.

Що можна зробити прямо зараз?

як бути щасливим
як бути щасливим, https://subscribe.ru/

Не варто чекати похвали від оточуючих, не всі вміють і хочуть хвалити. Деякі думають, що похвала може розслабити і зіпсувати людину. Хоча насправді похвала стимулює більшу частину людей робити щось ще краще. Якщо бачите, що зробили справу добре, похваліть себе самі, свідомість обов'язково відповість на цю похвалу хорошим настроєм, а мозок обов'язково видасть трохи ендорфінів, які зможуть зробити вас щасливішими.

Ще кілька простих порад, як зробити себе щасливішими:

  1. Придумайте улюблене заняття. Улюблена робота — це звичайно добре, але крім неї потрібно знайти захоплення для душі. Не важливо, чи вам подобається займатися: пірнати з аквалангом, в'язати, читати книги, слухати музику або ходити в походи. Головне — навчитися отримувати задоволення від процесу.

  2. Не думайте про минуле. Відпустити минуле — один з найважливіших елементів щастя. Минуле має змушувати аналізувати події і робити висновки, але не навантажувати.

  3. Ставте цілі й всіма силами намагайтеся їх досягати. Досягти найкращого результату вийде тільки після ретельного планування. Поставлена мета допоможе визначити шлях до досягнення.

  4. Позбавтеся від думок про невдалі відносини. Жінки люблять дивитися на фото колишніх і страждати про нездійснені мрії, про сім'ю й відносини. Повірте, ці страждання ні до чого хорошого, крім депресії не приведуть. Хочете змінити долю, забудьте про старі відносини, як би погано не було. Тільки так ви зможете стати щасливою дівчиною, відкритою для нових пригод.

  5. Не розпиляйтеся. Не намагайтеся встигнути все, це не вдається нікому. Розставте пріоритети і спочатку займайтеся важливими питаннями, залишаючи другорядні на потім. Цілком ймовірно, що деякі другорядні питання, стануть такими, які не варті вашого часу й уваги.

  6. Цінуйте те, що маєте. Щоб бути щасливою жінкою або чоловіком, потрібно вміти бути вдячним долі за те, чого ви вже досягли. Можна навіть не полінуватися і записати досягнення, ми впевнені, що кожен знайде привід для гордості.

  7. Частіше дякуйте долі. Життя занадто коротке, щоб постійно перебувати в очікуванні щасливого моменту. Будьте вдячні за все що сталося: встигли на останній потяг в метро, купили останню смачну булочку, отримали підвищення, випили найсмачнішу каву. Обзавелися хоч і невеликим, але своїм житлом — це все приводи бути вдячним собі та долі.

  8. Не зациклюйтеся на невдачах. Як люблять говорити американці «shit happens». Якщо не перекладати дослівно, фраза означає «неприємності трапляються». Ви раптом сіли не на той транспорт, з ранку не завелася машина або кіт наробив у взуття, так, це неприємно, але не смертельно. Тільки та людина, яка навчиться не звертати уваги на дрібні проблеми, зможе стати по-справжньому щасливою.

  9. Думайте про хороше. Теорія позитивного мислення має право на життя, і це довело багато метапсіхологів. Від того що ви спробуєте хоча б один день на все дивитися позитивно, гірше точно не стане, а от позитивні зміни цілком можуть відбутися.

Ще більше порад про те, чому людина не може навчитися бути щасливішим, доступно у відео від психолога Наталії Холоденко:

Які прості щоденні дії додадуть щастя

Кожен новий день дарує досвід. Спробуйте перед сном аналізувати минулу добу: що принесло вам радість, що розвеселило або засмутило. Після цього складіть план на завтра, розставте завдання по пріоритетам, не забуваючи залишити час на ту дію, яку приносить щастя.

Перестаньте спілкуватися з людьми, у яких завжди все погано. Такі люди, як правило, постійно всім незадоволені. Їх ще називають емоційними вампірами, адже весь свій вантаж вони вивантажують на вас. І одна справа, коли це найкраща подруга, яка при зустрічі ділиться переживаннями, або людина, яка замість нормального спілкування постійно навантажує проблемами. Треба іноді робити вибір на користь щасливих людей. Щаслива людина оточена позитивом, там не встигнете й озирнутися, як самі станете щасливішими.

Будь який негатив перекривайте позитивними речами. Накричав шеф, дружина/чоловік висловили невдоволення — неприємно, але це не привід закриватися в собі. Зателефонуйте друзям, сходіть у кіно, в цілому відволічіться, але не залишайтеся наодинці з сумними думками.

Займіться спортом, навіть якщо ви ніколи цього не робили. Вчені вже давно довели, що систематичні тренування — безпечний антидепресант, який допомагає переключити увагу. Після фізичного навантаження поліпшується сон — найважливіший процес відновлення для мозку. При цьому фізична втома стимулює саме глибокий сон, при якому організм повноцінно відпочиває.

Відчути щастя — простіше, ніж може здатися. Не потрібно чекати, поки хтось зробить вас щасливим, цього можна ніколи не дочекатися. Беріть кермо влади в свої руки. Пізнайте себе, знайдіть натхнення, зрозумійте, які дії роблять вас щасливими. Щаслива жінка або чоловік завжди виділяється з натовпу і привертає увагу. Пам'ятайте, життя занадто коротке, щоб прожити його нещасно.

як бути щасливим
як бути щасливим, https://experience.tripster.ru/