День Дарвіна (Міжнародний день науки і гуманізму)

У цей день також відзначають день народження Чарльза Дарвіна, ім'я якого навряд чи комусь не знайоме, адже саме він розробив теорію еволюції. У його час це був справжній переворот у науці. Ідеї заснувати таке свято стали з'являтися в різних університетах ще в 1990-х роках в Америці. Але справжнє свято вони вилилися лише в 2001 році. Аманда Чесворт і Роберт Стівенс зареєстрували некомерційну організацію «Програма Дня Дарвіна». Потім навіть створили фонд цього дня, щоб поширити ідеї дарвінізму. Саме свято зазвичай відзначають у вузах і школах, де студенти і викладачі влаштовують лекції, виставки, семінари, а іноді проводять і конкурси.

Свята 12 листопада, фото: maple4
Свята 12 листопада, фото: maple4

Міжнародний день шлюбних агентств

Цікаво, що цей день відзначають буквально за кілька діб до Дня всіх закоханих. Свято професійне і вперше його відзначили в Україні. Його навіть зареєстрували, як інтелектуальну власність Міністерства освіти і науки. Сталося це ще в 2010 році. Далі вже почали відзначати партнери агентств в інших країнах і так поступово свято поширилося. Якщо ви думаєте, що це просто віяння сучасності, то шлюбні агентства були ще в 1650 році. Прийнято вітати працівників цієї сфери, особливо, якщо вони допомогли з вашим особистим життям.

Свята 12 листопада, фото: 1rre
Свята 12 листопада, фото: 1rre

Православні свята:

  • Блаженної Пелагії Дівеєвской (Серебренніковой).
  • Собор Вселенських учителів і святителів Василя Великого, Григорія Богослова і Іоанна Златоуста.

Трьохсвятіє, Васильєв день

Сьогодні відзначають свято відразу трьох святих – Василя Великого, Іоанна Златоуста і Григорія Богослова. А в народі вірили, що цей день не створений для прядіння. Ще вважали, що звірі влаштовують весілля у лісах саме в цей день. А на стіл спеціально подавали дичину. Це був свій спосіб відсвяткувати цей день у предків. Багато могли передбачити погоду за поведінкою тварин. Якщо в сад зайшов заєць, то зима буде ще сильніше, то ж значить, якщо вовки підбираються все ближче до будинків. Щебет снігура говорить про хуртовині, а от якщо вийшли миші на сніг, то незабаром можна чекати відлиги.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Народні прикмети на 12 лютого

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua деякі українські вищі навчальні заклади потрапили у рейтинг кращих за версією QS World University Rankings.

Також Знай.ua писав, водіям в Україні збираються сильно підвищити штрафи, хоч би так само сильно зростали зарплати.

Нагадаємо, українцям розповіли, що через новий додаток «Дія» не збираються надсилати повістки в армію, це фейки.