Це народний свято має цікаву назву «Трьохсвяття», тому що відзначають собор одразу трьох святих. Їх називають світовими вчителями або отцями Православної Церкви, тому також день називали просто Три святителя. Але була інша назва «Звірині весілля» чи «Свято звірів».

У народі вважалося, що саме в цей день, хоча ще й холодно, жителі лісу, різні звірі відзначають свої весілля. Вони б'ються, щоб вибрати найкращу пару собі. Тільки найсильніший самець стане обранцем самки. Але це дуже лякало людей, так як агресивні тварини могли легко накинутися на людину. А значить намагалися в цей день ні в ліс не ходити, ні на полювання не вибиратися.

Народні прикмети на 12 лютого

Також є повір'я, що не можна шити, в'язати і жінкам прясти. А чоловікам заборонено строго настрого підковувати коней. Інакше і ті, і інші не зможуть уникнути хвороб ніг і рук. Однак, якщо робота термінова і важлива, то завжди була лазівка. Цього разу потрібно читати «Отче наш» і попросити вибачення у трьох святих перед іконами.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

На столі за традицією обов'язково повинна бути дичина. Її намагаються начиняти яблуками, грибами або овочами, щоб трохи поліпшити смак м'яса. Це було найголовніше блюдо на столі, а всі інші вже треба ставити навколо нього. Таких інших страв теж повинно бути побільше, щоб жити в ситості весь рік. Так як в результаті виходив справжній бенкет, то звали гостей.

Свята 12 листопада, фото: Українські новини
Свята 12 листопада, фото: Українські новини

Також на Трьохсвяття слід обов'язково попрацювати у себе у дворі, щоб робота була вдалою протягом усього року. Але, щоб все пройшло відмінно, потрібно тричі перехрестити знаряддя праці перед цим.

Ще була трохи дивна традиція на ніч ставити взуття за поріг. Але тільки якщо воно старе. Робили це, щоб не сваритися у родині. А вранці треба його занести і цілий день не чіпати. При цьому є заборона на з'ясування відносин в будинку, щоб назад у взуття нічого не накопичилося.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua деякі українські вищі навчальні заклади потрапили у рейтинг кращих за версією QS World University Rankings.

Також Знай.ua писав, водіям в Україні збираються сильно підвищити штрафи, хоч би так само сильно зростали зарплати.

Нагадаємо, українцям розповіли, що через новий додаток «Дія» не збираються надсилати повістки в армію, це фейки.