В Україні це свято називають Трьохсвяття. Хоча його історія триває ще з давніх часів, тому для багатьох країн воно загальне. Тим більше що відзначають собор трьох святих: Василія Великого, Григорія Богослова і Іоанна Зластоуста. Цих святих дуже шанують у православ'ї і вважають їх отцями Православної Церкви. Але ще предки вірили, що сьогодні звірі влаштовують свої весілля в лісах, тому іноді день називали Звіриним святом або ж свадебником.

В десятому столітті церква в Константинополі поділилася на три табори, стався розкол, а суперечка почалася через цих трьох видатних святих, чиє свято ми відзначаємо. Представники кожного табору вважали, що саме їх святий більш важливий. Такі сварки і суперечки так сильно розгорілися в місті, що ніяк не могли закінчитися. Але святі вгамували цей конфлікт. Вони вирішили з'явитися у сні митрополиту Євхаітинському. Спочатку з'являлися в його сновидінні по черзі, а потім прийшли разом. Вони постаралися пояснити, що люди помиляються, намагаючись ділити їх. Насправді вони – одне ціле. Тому й пам'ять про них здійснюють в один день.

Свята 12 листопада, фото: calend
Свята 12 листопада, фото: calend

Чого не можна робити

З огляду на історію та особливості свята, не можна в цей день сваритися, конфліктувати, злитися і сперечатися. А якщо посваритеся з ким-небудь, то не помиритеся протягом року. То ж буде, якщо ви посварилися раніше, але досі не пробачили образи один одному. Заборонено також ревнувати, лихословити і краще не працювати на землі. Але ще є заборона на прання, в'язання, шиття та прядіння.

Народні прикмети на 12 лютого

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Прикмети, прислів'я та повір'я

  • Якщо на вулиці дме сильний вітер, то з весни до осені буде дощова погода.
  • Відлиги варто чекати, якщо сніг падає великими пластівцями.
  • Побачили червоний місяць – буде сильний вітер.
  • Ворони розкричалися біля вашого будинку, до заметілі.
  • Спів снігурів віщує швидку відлига, але також і снігопад.
  • Якщо польові миші вибігли зі своїх норок на сніг, значить скоро прийде тепло, а якщо тварини з'являються ближче до людських домівок, значить буде дуже холодно.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua деякі українські вищі навчальні заклади потрапили у рейтинг кращих за версією QS World University Rankings.

Також Знай.ua писав, водіям в Україні збираються сильно підвищити штрафи, хоч би так само сильно зростали зарплати.

Нагадаємо, українцям розповіли, що через новий додаток «Дія» не збираються надсилати повістки в армію, це фейки.