Україна потрапила в ТОП-5 країн по зростанню ринку фрілансу. Тенденція збільшення кількості фрілансерів продовжується. "Вільними працівниками" найчастіше стають молоді чоловіки віком від 25 до 34 років. Має місце і нерівність в оплаті праці – як вікова, так і гендерна. Про це свідчать дані дослідження, проведеного платіжної платформою Payoneer.

"Мілленіали і покоління-Z – найбільша частина робочої сили на міжнародному ринку фріланса, так і в Україні. Це найбільш активна та обізнана у сучасних технологіях частина населення. При цьому українські фрілансери в середньому більш освічені: 84% мають вищу освіту, в той час як глобально цей показник становить 79%", - сказано в результатах дослідження.

Працівники, фото freepik
Працівники, фото freepik

Найпопулярніші області діяльності українських фрілансерів:

графічний та веб-дизайн;
програмування;
IT;
створення мультимедіа;
маркетинг;
копірайтинг.
У цих індустріях працює 79% фрілансерів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Доходи українських фрілансерів за місяць залежать від сфери діяльності. Найбільше платять програмістам – більше 2000 доларів в місяць (майже 50 тис. гривень за курсом НБУ на 12 лютого). А найменше фінансистам, продажникам і тим, хто займається підтримкою клієнтів – 650 доларів на місяць (близько 16 тис. гривень).

Працівники, фото freepik
Працівники, фото freepik

З одного боку фріланс – це свобода і незалежність, можливість працювати з дому, а з іншого боку – величезні ризики того, що виконавцю не заплатять за виконане завдання. Тож професійні фрілансери ретельно перевіряють своїх роботодавців, аби не працювати вхолосту.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше українцям підвищили мінімальну зарплату: скільки отримаємо "на руки" вже з 1 січня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", киянам підвищили зарплату з 1 січня: скільки отримаємо "чистими".

Також "Знай.ua" писав, що у Зеленського вирішили підвищити зарплатню прокурорам, поки пенсіонери збирають крихти.