У рамках реформування Офісу генпрокурора оклади його співробітникам підвищать до 29 тисяч гривень замість попередніх 7 тисяч, не враховуючи премій і надбавок.

Що стосується окладів у прокурорів місцевої прокуратури, то вони становитимуть 23 тисячі гривень. За словами генпрокурора Віктора Чумака:

Це вже серйозні кошти, за які можна, по-перше, і вимагати роботу, а по-друге, які зменшують ризик усе-таки корупційних ризиків - заявив Чумак

Верховна Рада, фото: Знай. ua
Верховна Рада, фото: Знай. ua

Раніше голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що зарплата чиновників повинна бути гідною, але не захмарною. А Кабмін ухвалив рішення про щомісячний звіт на своєму сайті інформації про доходи міністрів і їх заступників.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тим часом середня номінальна заробітна плата в Україні в грудні 2019 року становила 12 тисяч 264 грн.

Верховна Рада, фото: Уніан
Верховна Рада, фото: Уніан

І це при тому, що нещодавній масовий скандал через зарплати депутатів, міністрів і керівників державних підприємств, викликав широкий суспільний резонанс.
У мережі досі обговорюють зарплати які отримували очільник «Укрпошти» Смілянський (1,9 млн.гривень на місяць), Кравцов (9,7 млн на рік) та Міністерка Новосад, які на утримування дитини не вистачало її 36 тис.грн в місяць.

Також в мережі вже давно відомо, що зарплати низки помічників народних депутатів України перевищували 100 тисяч гривень. А їх святкові премії й надбавки були в розмірі кількох сотень відсотків від посадового окладу, що спричинило обурення значної частини українського суспільства.
Якщо враховувати розмір середньої номінальної заробітної плати штатного працівника підприємств, установ та організацій у грудні 2019 року – 12 264 грн, і мінімалки – 4 173 грн., обурення є цілком резонним та справедливим.

Нагадаємо, Верховної Ради України Дмитро Разумков вважає, що між заробітними платами чиновників та звичайних громадян повинна бути кореляція.


Як повідомляв портал "Знай.ua", студенти з нетерпінням чекають, коли замість традиційної стипендії вони зможуть отримувати повноцінну заробітну плату.


Також "Знай.ua" писав, що в Україні затвердили нові тарифи на воду. Нові ціни на центральне водопостачання і водовідведення зростуть в середньому на 15-20%.