Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вважає, що між заробітними платами чиновників та звичайних громадян повинна бути кореляція. Про це він заявив у ток-шоу "Протистояння" на телеканалі Newsone.

Дмитро Разумков

"Я не розумію, коли такі, м'яко кажучи, несумірні премії отримують наші чиновники. Я говорив раніше про те, що зарплатня чиновника, міністра, народного депутата повинна бути достатньою та гідною. Проте вона не повинна бути великою. А коли ми бачимо премії, зарплати навіть за кілька місяців до пів мільйона гривень - мені важко це пояснити... Я думаю, що має бути, м'яко кажучи, кореляція з тим, що отримують люди, і тим, що отримують чиновники", - сказав спікер ВРУ.

Також Разумков зазначив, що якщо чиновники на попередніх робочих місцях отримували "великий обсяг зарплат, дивідендів тощо, то вони собі сформували певний фінансовий резерв, завдяки якому можуть попрацювати на користь держави і, таким чином, довести свою результативність. А далі вже або повертатися в бізнес, або йти вже з цими пропозиціями до громадян, демонструючи результати своєї роботи". Проте, спікер додав, що відразу розраховувати на високі премії або заробітні плати не слід.

Дмитро Разумков

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, що Дмитро Разумков звернувся до депутатів і закликав не забувати слуг народу про те, звідки вони прийшли в парламент.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Дмитро Разумков стверджує, що отримує зарплату за 6 лютого, коли в парламенті розглядали земельну реформу, оскільки змушений був працювати, мікрофон був зламаний, а депутати заблокували трибуну.

Також "Знай.ua" писав, що міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет запропонував прив'язати розмір премій президента, прем'єра і спікера парламенту до зростання ВВП країни.