За народною традицією відзначають день Микити Пожежника, а ось у православ'ї це день пам'яті єпископа Микити Печерського, затворника. Наші предки вважали, що він може допомогти захиститися від пожежі, удару блискавки або сильного літнього сонця, яке призводить до посухи. Про це йому зазвичай і молилися в цей день. Також день називали Микитою Коником або Хранителем блискавок.

В юному віці Микита став ченцем у Києві-Печерському монастирі, а потім обрав життя відлюдника. Тоді його спокусив диявол: Микита найкраще знав Старий заповіт, але його неможливо було переконати навіть послухати про Євангеліє. Брати зрозуміли, що вся справа в демоні і молитвами змогли його відігнати. Далі Микита строго постив, молився, прожив смиренне і лагідне життя. Згодом став єпископом у Новгороді, а також володів даром чудотворіння.

Свята 13 лютого, фото: Одноклассники
Свята 13 лютого, фото: Одноклассники

Чого не можна робити

Сьогодні в жодному разі не можна свариться, так як ви можете більше ніколи не помиритися. Крім того, небажано взагалі виходити з дому, так як бродить багато нечисті і вам можуть наврочити, деякі люди роблять це навіть не спеціально. Також не варто працювати з гострими предметами, будь то звичайна голка, або ж пила. Ви можете травмувати себе.

Народні прикмети на 13 лютого

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Прикмети, прислів'я та повір'я

  • Якщо на сонці є кола, то рік буде врожайним.
  • Іній вдень віщує велику кількість снігу вночі. А якщо він на деревах, то ніч буде ясна.
  • У той же час ясна ніч говорить про сонячну погоду на завтра.
  • Горобці почали утеплювати гнізда, чекай холоднечі.
  • Сильно почали кричати ворони, варто чекати сильної сніжної бурі або хуртовини.
  • Білий колір вогню говорить про ранню весну, а якщо червоний вогонь у печі, то будуть скоро морози.
  • Якщо цей день випав на п'ятницю, він буде дуже невдалим.
  • Іменинники володіють хорошою уявою і добре проявлять себе в мистецтві й ремеслі.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua, божевільна стихія руйнує Крим. Такого сильного шторму і так багато снігу давно не бачили.

Також Знай.ua писав, Супрун розповіла про лікаря, який раніше продавав немовлят в інші країни, а тепер хоче стати главою медичного вузу.

Нагадаємо, у нашій країні вирішили нарешті позбутися не тільки від ігрових автоматів, але і від онлайн-казино і букмекерських контор. Про багатьох з них ви точно чули. Також забороняють деякі інтернет-видання.