Новопризначений керівник ОП Андрій Єрмак у перший день перебування на своїй посаді був змушений пояснювати, що ідея обміняти водопостачання окупованого Криму на поступки щодо Донбасу - це особиста думка лідера "Слуги народу" Давида Арахамії, а не державна позиція. Хоча анексований півострів сохне у прямому смислі цього слова і через водопостачання з України може залишитися без прісної води.

Про те, як змінився півострів, коли перекрили воду з материка, та як виживають місцеві жителі, йдеться у сюжеті ТСН.

Спеціаліст з космічних досліджень Сергій Янчевський розповів, що процес зневоднення Криму лише посилюється. Це добре демонструє аерокосмічна карта українського півострова - до окупації зеленим кольором тут позначені насадження та ліси. На мапі після 2018 року видно, що Крим сохне.

У Криму навіть молилися, щоб води у водосховищі було більше, але це наразі не допомогло.

Завдяки залізо-бетонним кільцям видно, що Чорнорічинське водосховище поблизу Севастополя заповнене наполовину.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Безсніжна суха зима змушує окупаційну владу сподіватися на диво.

"Для нас головне - це опади. Дуже важливо. Сподіваємося, звісно, що буде сніг, будуть дощі", - каже “голова” окупаційної Сімферопольської адміністрації Олена Проценко.

Людей попередили: у разі крайньої потреби обмежать постачання води в оселі. У Сімферополі вже заборонили сауни і автомийки, свідчить протокол засідання тамтешньої влади, що виклали у мережу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Зеленського шокували гучною заявою про повернення Криму: "Україна не готова"

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського готують повномасштабний план повернення Криму

Також Знай.ua писав, українці зухвало відповіли Apple за "російський Крим"