Студентка Ірина Чуйко, яка мешкає у Китаї, розповіла про евакуацію громадян України з Уханя - епіцентру поширення коронавірусу в Китаї. За словами дівчини, вона до останнього не хотіла їхати з Уханя в Україну. Але разом із іншими українцями вирішила евакуюватись.

Скріншот, фото з facebook

"На жаль, епідемія поки не йде на спад, і ходять розмови, що місто повернеться до повноцінного життя не раніше кінця березня - з позитивним прогнозом", - написала дівчина у соцмережі.

За словами автора, всі українські телеканали вже кілька разів передавали подробиці евакуації. Студентка зуважує, що Олексій Гончарук, прем'єр-міністр України особисто бив себе в груди і обіцяв вивезти громадян України з Китаю.

За словами дівчини, евакуація спочатку повинна була відбутися в кінці першого тижня лютого, потім в понеділок 10 лютого. Потім в ніч з 11 на 12 лютого.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

В Ухані не ходить громадський транспорт і навіть заборонений приватний. Посольство України домовилося з китайською транспортною компанією, щоб близько 50 чоловік з різних частин міста, забрали автобуси. Було отримано всі дозволи на вивезення іноземних громадян.

"Вранці 11 лютого нам повідомляють, що ... літак, спеціальний рейс з Києва за нами не прилетить. І ось тут стало гірко. До цього ми в чатах трохи сміялися над росіянами, яких забрали на військових літаках без туалету з відром за шторкою... Але за ними хоча б літак прилетів. А за нами - ні", - скаржиться студентка.

Також Ірина розповіла, що навіть Вануату, Папуа-Нова Гвінея, Бангладеш і ще ряд країн з менш розвинутою економікою, не порівняною з європейською державою евакуювали своїх людей.

"А вчора чиновники заявили, що у них немає місця для карантину... Що, правда?!", - дивується вона.

Дівчина додає, що завжди пишалась тим, що вона українка, але вже набридло бути завжди першими з кінця.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Комаровський розкрив всю правду про медичні маски, чи реально захиститись від коронавірусу з Китаю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Дніпро заполонили люди у білих халатах і масках.

Також "Знай.ua" писав, що в київському метро молоді люди в масках зайшли у вагон і почали кашляти.