Весна в Україні у 2020 році здивує вже з перших днів, оскільки розпочнеться з дуже високих температур, не характерних для цього сезону. Така погода буде значно вище кліматичної норми і може стати найтеплішою за останні 130 років.

Начальник відділу кліматології Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського Олена Донич повідомила: "Березні після теплих зим були теплі, значно вище кліматичної норми". Метеоролог зазначила, що в Україні найтепліші зими за всю історію спостережень з 1891 року були в наступних роках: 1901-1902, 1989-1990, 2006-2007 рр., а також зима, яку ми спостерігаємо в цьому році.

Весна, фото: unsplash
Весна, фото: unsplash

Зазвичай середня температура повітря в березні, який наставав після теплих зим минулих років, становила +5,4, +6 і + 1,4 градуса. Олена Донич зазначила, що після звичайної зими в Україні середня температура навесні вдень повинна становити 0, 8 градусів тепла.

Зазначається, що оскільки метеорологічна зима в Україні так і не настала, цілком ймовірно, що нам варто чекати аномально-теплу весну в цьому сезоні. Останній найтепліший березень спостерігався в Україні в 1990 році, тоді на вулиці зафіксували температуру +6,9 градуса.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Весна, фото: teren.in.ua
Весна, фото: teren.in.ua

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на планету чекають спекотні 5 років, аномальні коливання температури спантеличили метеорологів

Як повідомляв портал "Знай.ua", роздягайтесь, буде гаряче: глобальне потепління у найближчі 5 років покаже людству справжні аномалії

Також "Знай.ua" писав, кліматологи стривожили прогнозом на 5 років - чекаємо на шторми, цунамі та лісові пожежі