Британська метеорологічна служба заявила, що це п'ятиріччя буде найспекотнішим у світі за всю історію спостережень. Про це повідомляє телеканал Sky News.

За прогнозами фахівців, у найближчі п'ять років середні температури повітря становитимуть на 1,15-1,46 градуси за Цельсієм вище, ніж у доіндустріальний період людства.

При цьому попередні п'ять років вважаються також найспекотнішими з моменту початку спостережень, а саме в середньому на 1,09 градусів за Цельсієм вище колишніх показників.

глобальне потепління
глобальне потепління

Вчені попередили, що зростання світових температур потрібно стримати в межах 1.5 градусів за Цельсієм – норми, запропонованої Паризькою угодою з клімату в 2015 році.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Якщо виключити ймовірність масштабної вулканічної активності, то дані прогнози показують, що людство швидко рухається до точки, коли будуть спостерігатися тимчасові переходи глобальних температур за позначку в 1,5 градусів за Цельсієм.

потепління в Україні
потепління в Україні

В метеослужбі зазначили, що "вікно можливостей звужується" через потепління на Землі для реагування на дану ситуацію. В першу чергу, потепління зачепить північні райони Європи, Азії, Північної Америки, а також Північну Атлантику.

Нагадаємо, що в 2019 році Світовий океан нагрівся до рекордної позначки.

Як повідомляв портал Знай.uа, через глобальне потепління 85% усіх виноградників у світі можуть опинитися в зоні ризику.

Також портал Знай.uа писав, що Грета Тунберг виступила в Давосі з посланням до людства: "Залишилося 8 років, щоб врятувати планету".