Соціологічне дослідження виявило, яким інститутам влади найбільше довіряють громадяни України. На першому місці довіри в українців виявилася армія.

Про це свідчать результати опитування Research & Branding Group.

Інститутом з найбільшою довірою українців залишається армія, якій довіряють 67% громадян. Відразу за армією йдуть ветерани АТО та волонтери з рівнем доіри 62% та 61% відповідно.

Церкви довіряють 58% українців, а президенту - 53%.

Довіру до решти інститутів влади задекларувало меншість українців.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Так, локальній владі довіряють 37%, громадським організаціям - 35%, малому і середньому бізнесу, а також ЗМІ - по 33%, соцмережам - 32%.

Кабінету міністрів вірять лише 26%, поліції - 24%, Верховній Раді та обласній владі - по 23%, Службі безпеки України - 20%, Національному банку та комерційним банкам - 18%, великому бізнесу - 16%, прокуратурі та судам - ​​по 14 %.

У той же час довіра до політичних партій знаходиться на рівні лише 10%.

У порівнянні з даними опитування в листопаді 2019 року січневі цифри показали, що найбільше впала довіра до Кабміну на 15 %, до президента і Ради на 10%, а також до громадських організацій на 11 %, до соцмереж (на 10%), до малого і середнього бізнесу (на 9%).

Опитування проводилося методом особистого формалізованого інтерв'ю з 24 січня по 2 лютого серед 1804 респондентів з підконтрольною Україні території. Максимальна похибка вибірки не перевищує +/- 2,4%.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за словами українського політолога Олега Соскіна, реальний рейтинг президента Зеленського "пробиває дно" і не перевищує 15 відсотків

Як повідомляв портал Знай.ua, Романенко сказав, коли повірить Єрмаку

Також Знай.ua писав, соціальне опитування показало, скільки українців підтримують зняття недоторканності з Порошенка.