Українці зможуть перевірити чи є товар насправді органічним продуктом за допомогою смартфону.

Відповідна заява Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України була оприлюднена через урядовий портал.

В Україні планують законодавчо врегулювати ринок органічних товарів. Для цього планують ввести в експлуатацію Державний реєстр операторів, що здійснюють виробництво продукції; Державний реєстр органів сертифікації у сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції; і Державний реєстр органічних насіння і садивного матеріалу.

Ці реєстри будуть публічними і доступними онлайн, тому споживачі зможуть ознайомлюватися з даними про виробників у реальному часі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

На даний момент вироблення органічної продукції не лежить у правовому полі, що дозволяє зловмисникам і хитрим підприємцям маркувати неорганічні товари як органічні і поставити відповідні ціни.

Саме задля боротьби із такими підприємцями та несертифікованими органічними товарами, уряд дав завдання створити базу сертифікованих товарів і розробити додаток для телефону, використовуючи який покупець може перевірити товар.

Проект лише анонсували, проте його реалізація не потребує особливих ресурсів, що дозволяє вірити, що скоро українці матимуть змогу перевіряти усі свої товари.

Тренд на культуру розумного споживання стосується і їжі. Українці знають приказку “ми є тим, що ми їмо”, а тому бажання вибирати якісні і корисні продукти є однією із основних рис українців (коли вони не зайняті виживанням, звісно). Одним із найпопулярніших харчових трендів останнього часу є мода на органічні продукти. Такі продукти вирощуються без додавання хімічних добрив, пакуються, транспортуються і зберігаються також без залучення інших сполук.

Такий підхід дозволяє розуміти що насправді вживає людина разом із їжею, проте б'є по кишені, адже такі товари коштують в рази дорожче за їхні відповідники у звичайному сегменті.

Нагадаємо, раніше дієтологи виявили небезпечні речовини в популярних кашах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Жінка 27 років дотримується незвичайного раціону, ніякої втоми і проблем зі здоров'ям: що може бути краще за чудові фрукти.

Також "Знай.ua" писав про продукти, які не принесуть твоєму організму нічого, крім шкоди.