Злакові каші можуть містити небезпечні для здоров'я гербіциди.

До такого висновку прийшла робоча група з охорони навколишнього середовища після того, як виявила присутність гліфосату в більшості злакових продуктів, пише Hearth.

Зокрема, медики виявили, що у 26 з 28 злаках утримуються високі рівні токсичної речовини.

Звіт стверджує, що споживання гліфосату в довгостроковій перспективі може призвести до розвитку онкологічних захворювань.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Дослідження регулярно виявляють, що обмеження на наявність "забруднювачів" у харчових продуктах та питній воді не справляються із захистом суспільної охорони здоров'я, особливо для дітей та інших людей, більш чутливих до впливу токсичних хімічні речовини, стверджують вчені.

Так що ж робити шанувальникам зернових каш? Єдиний спосіб повністю уникнути можливості споживання будь-якої кількості гербіцидів — харчуватися продуктами органічного походження.

Проте деякі вчені не впевнені в точності даного дослідження і стверджують, що зв'язок між органічною їжею і рак залишається неясною.

"Побоювання з приводу ризиків, пов'язаних з пестицидами, не повинні перешкоджати споживанню фруктів і овочів, тому що органічні продукти часто дорого коштують і недоступні для багатьох груп населення", — заявили експерти.

Попередні дослідження показали, що вівсянка не рекомендуються людям з непереносимістю глютену. Їх організм не в змозі переварити містяться в злакових речовини.

Також краще забути про вівсянці при зниженому холестерину в крові, серцевої та ниркової недостатності.

Нагадаємо, вживання органічних продуктів, які не пройшли обробку пестицидами, зменшує ризик розвитку різних форм раку на 25 %.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.