Злакові каші можуть містити небезпечні для здоров'я гербіциди.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДо такого висновку прийшла робоча група з охорони навколишнього середовища після того, як виявила присутність гліфосату в більшості злакових продуктів, пише Hearth.
Зокрема, медики виявили, що у 26 з 28 злаках утримуються високі рівні токсичної речовини.
Звіт стверджує, що споживання гліфосату в довгостроковій перспективі може призвести до розвитку онкологічних захворювань.
Дослідження регулярно виявляють, що обмеження на наявність "забруднювачів" у харчових продуктах та питній воді не справляються із захистом суспільної охорони здоров'я, особливо для дітей та інших людей, більш чутливих до впливу токсичних хімічні речовини, стверджують вчені.
Так що ж робити шанувальникам зернових каш? Єдиний спосіб повністю уникнути можливості споживання будь-якої кількості гербіцидів — харчуватися продуктами органічного походження.
Проте деякі вчені не впевнені в точності даного дослідження і стверджують, що зв'язок між органічною їжею і рак залишається неясною.
"Побоювання з приводу ризиків, пов'язаних з пестицидами, не повинні перешкоджати споживанню фруктів і овочів, тому що органічні продукти часто дорого коштують і недоступні для багатьох груп населення", — заявили експерти.
Також краще забути про вівсянці при зниженому холестерину в крові, серцевої та ниркової недостатності.
Як повідомляв портал "Знай.uа", сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.
Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.