Стрітення Господнє - одне з найважливіших православних свят в календарі. Йде між Хрещенням і Масницею і вважається найважливішим святом перед Великоднем - Святом Воскресіння Господнього.

У цьому матеріалі ми розповімо про історію свята, його звичаї та обряди і поділимося прикладами кращих листівок до цього дня.

Стрітення Господнє 2020: коли святкується

Вітати зі Стрітенням Господнім всі православні можуть 15 лютого. Картинки і привітання до цього дня будуть доречні всім християнам східного і греко-католицького обряду. Відзначимо, що красиві листівки до цього дня можна готувати заздалегідь, так як дата його святкування є незмінною.

Свято Стрітення Господнє: значення, традиції та історія

Срітення: джерело:  glavred.info
Срітення: джерело: glavred.info

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Стрітення Господнє, привітання до якого важливе для кожного, є одним з 12 головних церковних свят. Цей день є символом зустрічі Старого Завіту, який представляє Симеон - з Новим завітом, який символізує Ісус Христос.

Стрітення є деяким симбіозом церковних і релігійних вірувань. Саме 15 лютого святкувалася зустріч зими з весною.

У православній традиції стрітення відзначає сороковий день з дня народження Христа, коли Марія та Йосип принесли немовляту до Єрусалимського Храму. Там Ісуса зустрічав старець Симеон, якому було 300 років. Дані події в деталях описані в Біблії, а зустріч старозавітного старця з немовлям Ісусом в старослов'янських текстах і називалося стрітення.

Картинки со Стрітенням Господнім зображують Діву Марію, яка передає на руки старця Симеона маленького Христа. Листівки до свята також зображують пророчицю Анну, яка також чекала народження Спасителя. Показати названого сина також по легендам приходив Йосип, який тримав в той момент подячну жертву за очищення після того, як народилася дитина. В якості жертви стародавні іудеї приносили голубів.

Зазвичай на картинках до 15 лютого видно красиві червоні візерунки - символ того, що стрітення проходило в храмі під заступництвом самого Бога. Поздоровлення зі святим святом важливі тим, що вони є згадкою про те, що кожен віруючий повинен служити Господу.

Поздоровлення зі Стрітенням Господнім в 2020 році: кращі листівки

Срітення: джерело: omolitvah.ru
Срітення: джерело: omolitvah.ru

Привітаннями зі святом в наш час можуть стати листівки, які можна надіслати електронною поштою або через один з численних месенджерів. Показати і відправити красиву листівку можна родичу, колезі, знайомому або сусідові.

З прикладами кращих картинок і листівок до Дня Стрітення Господнього, а також привітання до них, можна ознайомитися нижче:

Срітення: джерело: omolitvah.ru
Срітення: джерело: omolitvah.ru

З Стрітенням, православні! Нехай негаразди залишаються в минулому, а серце наповнює радістю і любов'ю. Бажаю, щоб в будинок увійшли достаток і щастя.

Нехай буде мирно і радісно в добрій вірі і рятівної надії, зі святом! Нехай Господь береже тебе і твою сім'ю.

***

Бажаю, щоб молитви дарували рятівну силу для душі, щоб з вірою у Спасителя ми могли протистояти всякому спокусі в нашому житті.

Срітення: джерело: omolitvah.ru
Срітення: джерело: omolitvah.ru

Нехай Господь не позбавляє Своїй милості і почує молитви. Зі святом!

***

Нехай віра принесе благодать і той стан, який приготував Господь чує його. З Стрітенням Господнім!

Радості і милості, прощення і прийняття, нехай молитви будуть почуті і нехай береже вас Господь.

***

Вітаю зі світлим святом Стрітення Господнього! Бажаю, щоб серцем і душею відчувалася допомога і наставництво Спасителя. Нехай молитва буде радісною, чистою і світлою!

Бажаю, щоб милість Господа простягалася над тобою і твоїми близькими. нехай в душі буде радісний дзвін, що сповіщає про захист з боку вищих сил.

***

Вітаю з цим найбільшим православним святом - Стрітенням Господнім. У день великих зустрічей, коли зустрічаються Старий і Новий Завіт, старець Симеон зустрівся з немовлям Ісусом, а зима зустрічається з літом, хочу побажати віри: в майбутнє, в любов, в торжество справедливості. Віри і надії, що наше життя буде краще, ніж сьогодні!

Срітення: джерело:prisnilos.su
Срітення: джерело:prisnilos.su

Вітаю зі Стрітенням Господнім, бажаю, щоб в житті траплялися важливі і прекрасні зустрічі, щоб люди, що несуть щастя і світло не проходили повз. Нехай серця вистачає мудрості побачити диво в найпростіших речах. Нехай радість кожного дня, подарованого Богом, перетворює життя в прекрасне свято. Миру, любові і віри!

***

Всіх прихожан і віруючих людей хочу привітати з церковним святом Стрітенням Господнім. Бажаю в цей святий і світлий день радості, миру, душевного тепла і саморозвитку!

***

Урочиста дата - Стрітення Господнє, не дарма все ми переповнені радістю! Вам побажати хочу чудової душевної чистоти, щоб в будинок приносили лише хороші новини! Нехай всі ваші мрії здійсняться волею небесною!

Срітення: джерело:prisnilos.su
Срітення: джерело:prisnilos.su

Сьогодні світлий день - Стрітення Господнє, вітаємо з цим святом, в цей день Ісус зустрівся в храмі з Богом, бажаємо всім нам теж пізнати Всевишнього і назавжди залишити його в своєму серці, жити у вірі і любові до ближнього свого!