З'явилася інформація, що Міністерство інфраструктури в Україні створило перший електронний сервіс, який буде платити гроші за безпечне водіння. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Безпечне водіння в Україні

"За безпечне водіння можна отримати кешбек. За сприяння Міністерства інфраструктури в Україні створено перший електронний сервіс, який платить гроші за безпечне водіння. Стартап Штрафи UA розробив додаток, який повинен знизити кількість аварій на дорогах. Система дозволяє оцінити водіння конкретного водія і мотивувати не порушувати. За відповідальну поведінку на дорозі водій отримує нагороду — до 18% кешбек від суми страхування. Знижка формується неодноразово і постійно змінюється в залежності від безпеки стилю водіння", заявив він.

Також за словами глави Міністерства, сервіс "Безпечне водіння" запустився ще 10 січня 2020 року і за місяць вже отримав понад 10 тисяч користувачів.

"Синергія держави, громадськості та бізнесу дають безпрецедентні для України смарт-рішення. Це саме той підхід, який потрібен для розвитку транспортної інфраструктури та вирішення застарілих проблем", зазначив Криклій.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Владислав Криклій

Міністр інфраструктури пояснив, як буде працювати "винагороду" за безпечне водіння на дорогах.

"Перший рейтинг свого управління користувач побачить після виконання 10 поїздок. Разом з рейтингом водієві буде запропонована сума кешбека. Стартап також розробив віджет для міст. Він дозволяє водіям, які направляються в інше місто, враховувати всі чинники і бути більш уважними в новій місцевості. Зараз програма працює для IOS платформи, також розробники планують запуск для Android. Найближчим часом в додатку планується розширення можливостей винагороди за відповідальне водіння. Зараз команда активно працює над формуванням спільноти безпечного водіння", — додав він.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на трасі під Харковом сталося масштабне ДТП, в результаті якого загинуло п'ять осіб.

Як повідомляв портал "Знай.ua", суми штрафів за порушення правил дорожнього руху значно зростуть.

Також "Знай.ua" писав, що на дорогах України з'явилися нові знаки – "Зелена хвиля".