Варто нагадати нашим читачам, що з 1 січня окрім нових штрафів українці тепер зустрінуться з новим покаранням. Так, за водіння в нетверезому вигляді громадянам може загрожувати тюремний термін.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних злочинів" набирає чинності з 1 січня 2020 року.

Штрафи для водіїв, 24 канал
Штрафи для водіїв, 24 канал

Згідно з законом, кримінальним проступком є діяння (дія або бездіяльність), за вчинення якого передбачено основне покарання у виді штрафу в розмірі не більше 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз – 51 тис. гривень) або інше покарання, не пов'язане з позбавленням волі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того, прийнятий закон вносить норму про керування транспортом у стані сп'яніння у Кримінальний кодекс, зробивши це кримінальним проступком (покарання – штраф 17-34 тис. гривень та заборону керувати автомобілем до трьох років, а при повторному порушенні – до 51 тис. гривень з забороною керувати від 2 до 3 років).

Нагадаємо, "Зелені" номери та нові парковки: які сюрпризи чекають на водіїв у 2020.

Як повідомляв Знай.uа з 1 січня українці житимуть "по-новому": які закони вступають в силу.

Знай.uа писав, Росія пустила перші кубометри газу через Україну до ЄС: "Ми довели...".