Як відомо, в Україні активно впроваджують систему "держава в смартфоні". І перші результати вже дають про себе знати. Так, у мобільному додатку "Дія" з'явився новий дизайн електронного паспорта. Про це повідомляє Telegram-канал "Інсайдер UA".

Мобільний додаток Дія

Тепер основні дані паспорта (фото, прізвище, ім'я, по батькові, номер паспорта) будуть розміщувати на лицьовій стороні. А от термін дії, стать, громадянство та іншу інформацію планують сховати. Для перевірки документа буде діяти спеціальний QR-код.

Також, за словами міністра Михайла Федорова, паспорт в смартфоні дозволить, зокрема, пересуватися по країні на поїзді та літаку, ідентифікувати особу в державних установах і отримувати посилки.

Паспорт, Telegram

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що за четверо діб мобільний додаток "Дія" в українських App Store і Play Market скачали більше 1,047 млн унікальних користувачів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", почав діяти державний сервіс Check, з допомогою якого можна перевірити факт оплати за кодом квитанції.

Також "Знай.ua" писав, як будуть вилучати електронні водійські права, які стали доступні завдяки українського мобільного додатку "Дія".