На днях в МВС ініціювали підвищення деяких штрафів у кілька разів для українських водіїв. А зумовлено це тотальним недотриманням правил дорожнього руху, що і є головною причиною величезної кількості ДТП, які забирають тисячі українських життів.

Так, в МВС планує збільшити штрафи за такі порушення:

  • Перевищення максимально дозволеної швидкості більш ніж на 50 км/год – 3400 гривень (було 510 гривень)
  • Залишення місце ДТП – 3400 гривень (було 255 гривень) + передбачити можливість позбавлення прав на керування транспортними засобами на строк 6 місяців
  • Керування автомобілем особою, яка не має на це права – 10 200 гривень (було 510 гривень)

Штраф, фото 112 Україна
Штраф, фото 112 Україна

  • За автомобіль з порушенням митних правил – від 85 до 170 тисяч гривень. За використання авто на євробляхах в комерційних цілях – штраф 34 тисячі гривень.
  • За перевезення дітей без автокрісел – перший штраф 510 гривень, за повторне порушення протягом одного року – 850 гривень.
  • Додатково хочуть знизити поріг перевищення швидкості, з якого настане адміністративна відповідальність – до 10 км (Зараз це 20 км).
  • Водіння автомобіля в нетверезому вигляді – 10 200 гривень та позбавлення прав на рік. Повторний штраф протягом 5 років – 40 200 гривень та позбавлення прав на 10 років.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, євробляху можна розмитнити онлайн, інструкція для водіїв

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", в яких випадках можуть забрати авто на штрафмайданчик

Також "Знай.uа" писав, українцям показали новий список штрафів за порушення ПДР - від "євробляхерів" до електрокарів