В Україні в черговий раз мають намір підвищити пенсійний вік. І як один з аргументів на захист цього рішення українська влада призводить пенсійний вік в Європі - де він дійсно вище.

Пропонуємо переглянути вам проаналізований матеріал пенсійного віку в різних європейських країнах та порівняти його з українським. А заодно з'ясувати, чому в нашій країні не можна спиратися на цей європейський показник.

Пенсійний вік в Україні та за кордном

Так виходить, що проаналізувавши декілька країн ми бачимо наступну тенденцію. Пенсійний вік має безпосередньо залежати від середньої протяжності життя людей, чи є сенс заставляти працювати людей майже до їх смерті?

Так, до прикладу, в Україні середня тривалість життя 72 роки, в той час, як в Італії живуть до 83,4 років в середньому. Але при цьому, лише одна Данія, де середня тривалість життя на майже на десять років вища за нашу, має один з найбільших показників пенсійного віку, а саме 67 років. В середньому ж по Європі пенсійний вік не перевищує позначку 62 років.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше повідомили, що в Україні при нестачі страхового стажу його можна докупити.

Також "Знай.ua" писав, навіщо необхідно докуповувати страховий стаж