Українські пенсіонери затихли в очікуваннях, адже більшість чекають підвищення державних виплат. Пенсія в Україні у 2020 році буде підійматися кілька разів і це пов'язано зі зростанням мінімального прожиткового мінімуму і плановою індексацією. Також будуть підвищуватися пенсії для окремих категорій громадян.

"Осучаснення" пенсій проводиться для того, щоб люди, які виходили на пенсію раніше, могли отримувати виплати вище прожиткового мінімуму.

Пенсійний вік, фото: ПФУ
Пенсійний вік, фото: ПФУ

У березні буде проведено переіндексацію для пенсіонерів, які отримували виплати, виходячи із середньої зарплати 3764 гривні.

В цю категорію увійдуть:

  • Пенсії за віком
  • Пенсії по інвалідності
  • Пенсії по втраті годувальника
  • Пенсії за вислугою років
  • Пенсії військовослужбовців строкової служби, призначення за Законом "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".

Пенсіонери, фото 33 канал
Пенсіонери, фото 33 канал

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Також добавки отримають чорнобильці-ліквідатори, які отримують пенсії, призначені за Законом "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", раніше вони були розраховані виходячи з показника середньої зарплати за 2006 рік – 928, 81 гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що пенсію в Україні хочуть поступово перевести з солідарної на накопичувальну.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні в черговий раз мають намір підвищити пенсійний вік.