Національний банк України оприлюднив дані про кількість валюти, яку українці перевели на Батьківщина у 2019 році. Надходження, значну частку з яких склали доходи заробітчан, склали близько 12 мільярдів доларів.

Про це стало відомо з заяви пресслужби НБУ. Відповідне повідомлення розміщене на сайті установи.

"За попередніми оцінками Національного банку, у 2019 році обсяг приватних переказів (за офіційними і неформальними каналами) становить: в Україну з-за кордону - майже 12 млрд дол. США в еквіваленті; з України за кордон - майже 0,6 млрд дол. США в еквіваленті", - стверджується у повідомленні.

При цьому варто зазначити, що лише $2,3 млрд було переведено через офіційні канали. НБУ зумів вирахувати з яких країн найбільше приходило грошей. Так, на першому місці опинились Сполучені Штати Америки, з яких було перераховано 18% від усієї суми. На другому місці - Ізраїль з 14 %. На третьому місці - Італія (9%), з Росії і Польщі надійшло по 7% від загальної суми. Інші країни перерахували 45% від усієї суми.

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

У НБУ не зазначають, яка частка з цих грошей надходить від громадян України, які стали трудовими мігрантами.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Нацбанк остаточно ліквідував банк Демарк.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Нацбанк продає гривні рулонами: використовуйте з фантазією.

Також "Знай.ua" писав, що українські гривні змінюють обличчя: як виглядатимуть гроші у наших гаманцях.