На аукціон виставили рулони нерозрізаних банкнот номіналом одна, дві, п'ять і десять гривень. Несподіваний лот запропонував Національний банк України.

У держструктурі пояснили таке рішення тим, що "підвищений попит на нерозрізані аркуші банкнот гривні та численні заявки юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо їх придбання. Сам аукціон відбувся 24 січня, про це повідомляють у прес-службі НБУ.

"Загальна вартість купюр номіналом одна, дві, п'ять і десять сума склала 9,8 мільйонів гривень. Заявки подавалися віддалено. На аукціон були виставлені десять тисяч аркушів номіналом дві гривні, три тисячі номіналом п'ять гривень і дві тисячі по десять гривень", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в державній установі повідомили, що аукціон проходив в системі електронних торгів. Така система має на увазі можливість віддаленого доступу. У НБУ відзначають, що подібні аукціони ще будуть проводитися. Про них прес-служба буде повідомляти заздалегідь.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс американської валюти на середу, 30 січня 2019 року. Стало відомо, що гривню трохи зміцнили – 27,77 за долар, порівняно з показниками у вівторок.

Таким чином, долар подешевшав на 2 копійки. При цьому курс євро з вівторка також зменшився на 1 копійку.

Крім того, збільшення мінімальної зарплати і пенсій, нові правила постачання послуг ЖКГ і субсидії "живими" грошима - на всі зміни слід чекати вже після Нового року. Також в Україні по-новому будуть перевіряти бізнес і реєструвати безробітних.

Як повідомляв портал Знай.uа, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн. За долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн. У бюджеті-2019 зазначено, що в грудні долар буде коштувати 29,4 грн.

Також портал Знай.uа писав, що з лютого українці зможуть перераховувати валюту за кордон без відкриття рахунку в еквіваленті до 150 тисяч гривень. Також на підставі електронних декларацій купувати різні іноземні активи. Про це розповів фінансовий експерт Олексій Кущ.