Нацбанк продовжує користуватися ERP-системою (комплексне управління підприємством) "Галактика" незважаючи на категоричну заборону РНБО.

Нацбанк
Нацбанк

Про це пишуть ЗМІ.

У повідомленні уточнюють, що санкції Ради нацбезпеки і оборони України бли введені проти "Галактики"ще в 2017 році.

Секретар РНБО Олександр Турчинов
Секретар РНБО Олександр Турчинов

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

IT-фахівці стверджують, що програмне забезпечення "Галактика" продовжує використовуватися в Банкнотно-монетному дворі НБУ. У тому числі і для обробки інформації, яка становить банківську та державну таємницю.

Поряд з цим 15 травня 2017 року президент підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБОУ щодо введення санкцій щодо російських компаній та їх дочірніх підприємств в Україні.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

У списку опинилися і московське ЗАТ "Галактика Центр" (з ліцензією ФСБ) і ТОВ "Корпорація Галактика Київ", яке на даний момент призупинило свою діяльність.

В обхід санкцій "Галактика" продовжує працювати в Україні через ТОВ "Корпорація" Галактика ", яке формально не перебуває під санкціями. При цьому бенефіціаром ТОВ згідно з реєстром виступає громадянин РФ Андрій Марушкевич, генеральний директор московського ЗАТ" Корпорація Галактика ". Всі ці компанії працюють під єдиним логотипом, йдеться у повідомленні.

ФСБ
ФСБ

Скандал з приводу того, що Нацбанк купує програмне забезпечення у компанії "Галактика" з ліцензією ФСБ, розгорівся ще в січні 2017 року.

Тоді стало відомо, що НБУ проводить тендер із закупівлі "послуги з абонентського обслуговування комплексно-інформаційної системи" Галактика "на 2017 рік". Російське ЗАТ "Галактика Центр" у свою чергу має ліцензію ФСБ "на здійснення робіт, пов'язаних з використанням відомостей, що становлять державну таємницю".

Нагадаємо, у 2018 році в Україні збільшився обсяг готівки гривневих банкнот і монет у готівковому обігу - на 10,7% до 400,1 мільярда гривень за станом на 1 січня 2019 року.

Гривня
Гривня

Про це з посиланням на інформацію прес-служби НБУ повідомив "Телеграф".

Як повідомляв раніше Знай.ua, у ПриватБанк розповіли про вражаючі нововведення, які значно спростять життя українців.

Також Знай.ua писав про те, що українці останнім часом не хочуть мати справу зі зношеними і старими купюрами іноземної валюти.